Zračna luka Franjo Tuđman rekordna po broju putnika u srpnju

 

Zagreb, 2. kolovoza 2017. – Srpanj je bio rekordan mjesec za Zračnu luku Franjo Tuđman po broju putnika. Čak 351 532 putnika prošlo je prošli mjesec kroz zagrebačku zračnu luku, što je povećanje od 14,5 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine. Najprometniji dan bio je 17. srpnja kada je zabilježeno 12 598 putnika, a uz taj još su tri dana bilježila više od 12 000 putnika, što se u povijesti zagrebačke zračne luke još nije dogodilo.

Izniman rast prometa od 10 posto, traje cijelu godinu, a usluge najprometnije zračne luke u Hrvatskoj u prvih je sedam mjeseci koristilo više od 1,6 milijuna putnika. Povećani opseg posla i prometa prati i povećanje broja djelatnika pa je tako od otvorenja novog putničkog terminala angažirano ukupno 118 novih djelatnika, od čega je u radni odnos primljeno njih 96, dok su ostali angažirani za pomoćne poslove. Rastu broja putnika svakako je doprinijelo i uspostavljanje osam novih linija, od kojih su tri linije dvaju novih avioprijevoznika Monarch i Emirates. Nacionalni prijevoznik Croatia Airlines otvorio je četiri nove destinacije iz Zagreba, a postojeće zrakoplovne kompanije povećale su broj frekvencija i kapacitete zrakoplova što je sve izravno utjecalo na značajan kontinuirani porast prometa putnika.

Novi putnički terminal otvoren je krajem ožujka, a od tad bilježi stalan rast prometa i dolazak novih aviokompanija. Zahvaljujući postojećim letovima, ali i uvođenju novih koji spajaju Zagreb s drugim destinacijama i čine ga pristupačnijim većem broju posjetitelja, očekuje se da će broj putnika do kraja godine po prvi puta premašiti tri milijuna.

Foto: Međunarodna zračna luka Zagreb

Odgovori