Zračna luka Dubrovnik dočekala svog dvomilijuntog putnika

Na liniji Croatia Airlinesa iz Züricha u Dubrovnik stigao ovogodišnji dvomilijunti putnik

Dubrovnik 29. rujna 2016.

Danas u 12 sati i 13 minuta na Zračnoj luci Dubrovnik, svečano je dočekan ovogodišnji dvomilijunti putnik, gospođa Stephanie Sami iz Oklahome, USA, koja upravo slavi godišnjicu svoga braka i došla je na putovanje cruiserom.

Stigla je na letu Croatia Airlinesa OU4467/CTN4467 iz Züricha zrakoplovom registarske oznake 9A-CQB sa 73 putnika i posadom zrakoplova Cpt. Pavle Grđan i f/o Marko Kardum.  

Rezultat je to trenda rasta broja putnika i zrakoplova, pogotovo u ljetnom periodu. Naime, Zračna luka Dubrovnik bilježi rast prometa putnika od 18% u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje (prvih 8 mjeseci). Samo u mjesecu srpnju kroz zračnu luku u Dubrovniku prošlo je 440.789 putnika, što za 15% više putnika više nego u istom mjesecu prošle godine. Već u sprnju ove godine kroz Zračnu luku Dubrovnik prošlo je više putnika nego za cijelu 2015. godinu a aktualno u rujnu Zračna luka Dubrovnik već je prešla ukupan broj putnika od prošle 2016. godine.

Ovo je prvi put u povijesti Zračne luke Dubrovnik da će u jednoj godini proći kroz zračnu luku više od 2 milijuna putnika.  Prošle godine nedostajalo je samo 6.757 putnika da se dostigne ova brojka. 

Dvomilijuntu putnicu svečano su dočekali domaćini Zračne luke Dubrovnik, uz predstavnike Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, te turističkih zajednica i darivali je vrijednim nagradama, koje su omogućili sponzori:
– Croatia Airlines, 2 povratne karte za europske destinacije
– Valmar hoteli i ljetovališta, 2 noćenja u Dubrovniku za 2 osobe
– Gulliver Travel, izlet za 2 osobe
– Restaurant “Dubravka 1836”, večera za 2 osobe
– Restaurant “Mandrač – Lopud”, večera za 2 osobe

Na svečanom dočeku bio je i Avioradar.

Foto galerija svečanog dočeka:

[widgetkit id=”47″ name=”DBV 2mil putnik 2017″]

Foto: Avioradar (DBV/29.9.2017)

Odgovori