ZL Zadar – rezultati i planovi

 Predstavljanje zračnih luka u Hrvatskoj, poslovanje i planovi za narednu godinu.

Direktorica ZL Zadar, Irena Ćosić, dipl. ing. je za Avioradar izjavila :

– Mogu reći da smo zadovoljni postignutim rezultatima vezano za promet putnika i zrakoplova koji s datumom 19.11. brojčano iznosi 484.984 putnika što je nekih cca 1,5% manje u odnosu na 2014g. Dakle rezultat je skoro u nivou prošle godine, nešto malo manji jer smo sezonu počeli bez nekih avio prijevoznika (Scandjet je prebacio svoje linije na Rijeku, Eurolot poljski je bankrotirao, manje je bilo ugovoreno rotacija s Ryanairom, a CTN je prebacila liniju Munchen na Rijeku), ali budući da je bila izvrsna popunjenost svih zrakoplova posebno Rynairovih (između 80 i 90%) uspio se većim dijelom nadoknaditi broj putnika kao u 2014.

Posebno je bila dobra predsezona do 01.06. je bilo više 9,7 % putnika i posezona gdje je primjerice u listopadu bilo 15,4 % više putnika nego u isto vrijeme prošle godine. Slabiji rezultat kao posljedica navedenih hendikepa se pokazao kroz glavnu sezonu.

No sve u svemu možemo biti zadovoljni da nije došlo do većih oscilacija i sad pripremamo sljedeću sezonu S 16 gdje već imamo najavljenu novu liniju Ryanaira za Berlin (pored već postojećih 12 destinacija), biti će nekoliko novih finskih destinacija i još neke dogovaramo pa ćemo javnost na vrijeme upoznati o svim novostima za sljedeću sezonu.

Moramo posebno napomenuti da još uvijek traju razgovori s više kineskih tour operatora za dolazak kineskih chartera u Zadar pa očekujemo da će kineska strana do početka travnja 2016. uspjeti sve pripremiti za realizaciju tog veoma značajnog projekta.
Tijekom zime obično izvodimo razne radove na sanaciji manevarskih površina kako bi što spremniji dočekali početak sljedeće sezone.
S obzirom na sadašnje najave prometa u 2016. očekujemo da će biti rekordna i da ćemo konačno prijeći tu našu magičnu brojku od 500.000 putnika.

Osim navedenog, Zračnoj luci Zadar je 30. rujna 2015. dodijeljena nagrada Brand Leader Award 2015.

STATISTIKE ZL ZADAR za 2014.-2015.

 

Odgovori