Zimski red letenja Croatia Airlines

Predstavljamo male izmjene u zimskom redu letenja Croatia Airlinesa

Hrvatski nacionalni zrakoplovni prijevoznik Croatia Airlines (OU/CTN) i član globalnog udruženja zrakoplovnih prijevoznika Star Alliance započeo je danas operacije po novom zimskom redu letenja koji vrijedi od 30. listopada 2016. godine do 25. ožujka 2017. godine. U novom zimskom redu letenja je nekoliko izmjena naspram prošlogodišnjeg zimskog reda letenja. Najveća izmjena je jedno odredište manje, odnosno Croatia Airlines tijekom predstojećeg zimskog reda letenja neće letjeti na Zagreb – Priština. Također linija Dubrovnik – Rim (zračna luka Fiumicino) neće biti u prometu tijekom zime. Na žalost ni jedna od ovogodišnjih novih odredišta Lisbon, Milano, Prag ni Sankt Petersburg ne ostaje u prometu u zimskom redu letenja. 

Na drugu stranu obnavlja se linija Dubrovnik – Frankfurt tijekom cijelog zimskog reda letenja sa 3 rotacije tjedno, svakog utorka, četvrtka i nedjelje. Linije Split – München i Split – Rim će biti pojačane sa 2 dodatne rotacije tjedno, stoga će linija Split – Rim biti u prometu svakodnevno, dok će linija Split – München biti u prometu svakodnevno osim subote. Linija Zagreb – Kopenhagen će imati također jednu rotaciju tjedno više, te će stoga biti u prometu svaki dan osim subote. 

Značajna izmjena je u domaćem prometu u suradnji sa hrvatskim zrakoplovnim prijevoznikom Trade Airom (C3/TDR) pored linije Zagreb – Osijek, koja ostaje sa operacijama bez izmjena, prvi put u zimskom redu letenja ostaju u prometu i linije iz Osijeka za Pulu i Rijeku, te iz Pule za Split i iz Rijeke za Dubrovnik i Split. Na linijama Trade Aira će ipak letjeti manji zrakoplovi British Aerospace Jetstream J-32 umjesto prošlogodišnjeg većeg zrakoplova Embraer EMB-120 Brasilia. 

Cijeli zimski red letenja:

Foto: Avioradar J.K. (SPU/08.2013)

Odgovori