Volotea će refundirati sredstva putnicima do 31. srpnja

 

Volotea je objavila plan za povrat sredstava putnicima kojima su otkazani letovi u razdoblju od ožujka do lipnja zbog restrikcija uzrokovanih pandemijom COVID-19 virusa.

Zračni prijevoznik je započeo s postupkom povrata sredstava tihekom ožujka te će riješiti sve zaostale slučajeve do kraja srpnja ove godine. Postupak povrata sredstava je puno sporiji od očekivanog zbog drastičnog smanjenja prihoda u zadnja tri mjeseca te zbog ograničenih resursa u kontakt centrima, a sve to je uzrokovano zbog restrikcija vezanih uz COVID-19.

Volotea je objavila rezultate uvođenja veće fleksibilnosti za putovanja tijekom ovih kriznih vremena. Većina putnika se odlučila za mogućnost besplatne promjene datuma putovanja ili za opciju vaučera s kojima mogu kupiti karte za neka buduća putovanja s Voloteom. Oko 30% putnika se odlučilo za besplatnu promjenu datuma putovanja. Svega 13% putnika se nije odlučilo za besplatnu promjenu datuma ili uzimanja vaučera.

Za 2020. godinu Volotea je planirala dodati u svoju flotu 6 zrakoplova Airbus A319 te uvesti 62 nove rute čime bi broj ponuđenih ruta u njihovoj mreži odredišta se popeo na 354. Te rute povezuju 96 srednjih i malih aerodroma u 15 zemalja.

Volotea u svojoj floti ima 39 zrakoplova od kojih je 25 zrakoplova Airbus A319 te 14 zrakoplova Boeing 717, a baze su im u 16 gradova: Veneciji, Nantesu, Bordeauxu, Palermu, Strasbourgu, Asturiasu, Veroni, Toulouseu, Genovi, Bilbau, Marseilleu, Ateni, Cagliariju, Lyonu, Napulju i Hamburgu.

Odgovori