Vietnam Airlines povećava svoju flotu s 50 novih Boeinga 737MAX

Boeing i Vietnam Airlines objavili su da je prijevoznik odabrao 737 MAX za proširenje svoje uskotrupne flote, uz obvezu naručivanja 50 zrakoplova 737-8. S poboljšanom učinkovitošću goriva i ekološkim performansama, 737 MAX će pružiti najbolju fleksibilnost u klasi za rastuće vijetnamsko tržište zrakoplovstva.
Nadovezujući se na Boeingovu dugu povijest suradnje s vijetnamskom industrijom civilnog zrakoplovstva, flota zrakoplova 737 MAX ovog prijevoznika podržat će cilj zemlje postati vodeće zrakoplovno središte.

„U skladu sa strategijom flote Vietnam Airlinesa za razdoblje od 2025. do 2030. i vizijom 2035., ulaganje u zrakoplove ključni je projekt koji podupire pozitivan zamah oporavka i prosperitetnu perspektivu zrakoplovnog prijevoznika”, rekao je Dang Ngoc Hoa, predsjednik Upravnog odbora Vietnam Airlinesa “Nova uskotrupna flota omogućit će nam potaknuti naš cjelokupni razvoj i proširenje naše visokokvalitetne usluge na domaćim i azijskim linijama, kao i modernizaciju naše flote koja štedi gorivo.”

“Jugoistočna Azija jedno je od najbrže rastućih svjetskih zrakoplovnih tržišta, a 737 MAX je savršen zrakoplov za Vietnam Airlines kako učinkovito zadovoljio tu regionalnu potražnju”, rekao je Brad McMullen, Boeingov viši potpredsjednik komercijalne prodaje i marketinga. “Cijenimo naše povijesno partnerstvo s Vietnam Airlinesom koje datira iz 1995. godine kada je zrakoplovni prijevoznik prvi put iznajmio zrakoplove tipa 767.”

Odgovori