Uspješna 2017. godina u Zračnoj luci Dubrovnik

 

Na svečanom domjenku povodom kraja rekordne godine u Zračnoj luci Dubrovnik direktor Roko Tolić je održao govor o protekloj godini i što ih očekuje u idućoj.

U Zračnu luku Dubrovnik slijeće više od 70 aviokompanija i povezuju Dubrovnik sa više od 100 destinacija. U 2016. godini kroz Zračnu luku Dubrovnik je prošlo 1,9 milijuna putnika uz više od 19.000 zrakoplovnih operacija. Ove godine se očekuje porast putnika za 16% u odnosu na 2016., te bi broj putnika mogao biti veći od 2,3 milijuna, dok broj operacija bi trebao porasti za 12% na 21.000.

Ova godina je najuspješnija u povijesti zračne luke i prelazi se magična brojka od 2 milijuna putnika. U tijeku su i  radovi na uzletno sletnoj pisti. Skraćena je za 1200 metara i ide se u njezinu sveobuhvatnu obnovu. Ove godine je završena i otvorena nova zgrada terminala. Zgrada je otvorena u svibnju i nije bilo puno vremena za prilagodbu osoblja na novi terminal, no zaposlenici su odradili odličan posao. To je sada integrirani putnički terminal koji se u najboljem svjetlu pokazao u ovoj godini.

Sve više aviokompanija je zainteresirano za letove zimi. Vueling ove godine ostao je letjeti tijekom zime na linijama iz Barcelone i Rima a Turkish Airlines povećao je broj frekvencija preko zime iz Istanbula. 

U 2018. će se otvoriti nove destinacije poput Dubaija (FlyDubai), Zurich (Edelweiss i Swiss), Ljubljana (Adria). Otvoriti će se nove linije prema Poljskoj i povećavaju se frekvencije prema Velikoj Britaniji.

Na svečanom domjenku podijeljene su zahvalnice za umirovljim zaposlenicima zračne luke.

Pogledajte fotogaleriju:

[widgetkit id=”59″ name=”DBV domjenak prosinac 2017″]

Foto: M. Z. (DBV/08.12.2017)

Odgovori