Uganda Airlines potvrdila kupovinu dva A330-800

© Airbus/dreamstime.com

Uganda Airlines, nacionalni prijevoznik iz Ugande, potvrdio je narudžbu dva zrakoplova Airbus A330-800, najnoviju inačicu popularnog širokotrupnog zrakoplova A330.

Opremljen s novom Airspace by Airbus putničkom kabinom, A330neo će donijeti brojne prednosti za Uganda Airlines i njihove putnike, nudeći pritom odličnu efikasnost kombiniranu s modernom kabinom.

Uganda Airlines planira koristiti zrakoplov Airbus A330-800 za otvaranje novih medium i longhaul odredišta.

 

Bombardier CRJ 900

© Bombardier

U srpnju 2018. godine, Bombarider je objavio potpisivanje ugovora o narudžbi 4 nova regionalna zrakoplova CRJ 900 za Uganda National Airlines Company.

Prema kataloškim cijenama za CRJ900 zrakoplov, ona narudžba se procjenjuje na 190 milijuna USD.

„Čestitamo vlastima u Ugandi za ponovno pokretanje nacionalnog prijevoznika i oduševljeni smo što je novi zračni prijevoznik odabrao Bombarider CRJ900 regionalni zrakoplov za svoj početak operacija. Prepoznat sa svojom ekonomičnošću i efikasnošću, CRJ serija zrakoplova je omogućila mnogim zračnim prijevoznicima diljem svijeta bolje povezivanje zajednica. Veselimo se podršci u razvoju Ugandinog regionalnog povezivanja s tim CRJ zrakoplovima,“ rekao je Jean-Paul Boutibou, podpredsjendik odjela za prodaju u Bombardier Commercial Aircraft.

Uganda Airlines će svoje CRJ900 opremiti sa 76 sjedala u dva razreda, od čega će biti 12 sjedala u prvom/poslovnom razredu te 64 u ekonomskom.

„Presretni smo s narudžbom jednog od najboljih svjetskih regionalnih zrakoplova te se veselimo pružiti moderni putnički doživljaj pri putovanju regionalnim zrakoplovima stanovnicima Ugande i na rutama diljem Afrike. Otvaramo Entebbe kao jako čvorište u istočnom dijelu Afrike i diljem nje želimo izgraditi mrežu letova. Sa svojim dokazanim mogućnostima u Africi i svijetu, uvjereni smo kako će CRJ900 pomoći našem uspjehu,“ rekao je Ephraim Bagenda, direktor Uganda National Airlines.

 

Pročitajte još:

Air Senegal uskoro preuzima prvi Airbus A330-900

TAP postaje „launch airline“ za Airbus A330-900

Hawaiian otkazuje narudžbu zrakoplova A330neo i kupuje Boeing 787

Airbus A330neo na svjetskoj turneji

Odgovori