Turkish će letjeti Istanbul-Dubrovnik

Upravni odbor kompanije Turkish Airlines danas je donio odluku u uspostavi direktne zračne linije između Istanbula i Dubrovnika. Informacija je gradonačelniku Andru Vlahušiću potvrđena iz Veleposlanstva Republike Turske u Hrvatskoj.

Gradonačelnik Vlahušić iskazao je iznimno zadovoljstvo što su dugogodišnji pregovori oko uspostavljanja direktne linije urodili plodom, pri tome zahvaljujući svima koji su u procesu dali svoj doprinos.

Posebno je istaknuo ulogu nekadašnjeg ministra vanjskih poslova Republike Turske, a današnjeg predsjednika Vlade Ahmeta Davutoglua čiji je osobni angažman u realizaciji ovog projekta bio od iznimne važnosti. Premijera Davutoglua današnjim je službenim pismom podsjetio na obećanje, koje je dao tijekom jednog od niza susreta, da će u posjet Dubrovniku stići jednim od prvih letova.

Turkish Airlines jedna je od najbrže rastućih avio kompanija u svijetu, a Istanbul i Dubrovnik tijekom ovogodišnje turističke sezone povezivat će direktnim letovima nekoliko puta tjedno. Detalje oko linije uskoro će objaviti Turkish Airlines.

Izvor: Grad Dubrovnik Foto: Avioradar

Odgovori