TUI odabrao Embraer E195-E2

 

TUI grupa je odabrala Embraerov zrakoplove E195-E2 za obnovu svoje flote kao jedan od najtiših i najekonomičnijih zrakoplova u kategoriji ispod 150 sjedala. Zrakoplovi će se pridružiti floti TUI fly Belgium. Zrakoplovi će se nabaviti putem leasing kuće AerCap. Bit će pogonjeni Pratt & Whitney GTF motorima, a imat će kapacitet putničke kabine od 136 sjedala u jednom razredu. Isporuka će se obaviti u prvoj polovici 2023.

Marco Ciomperlik, jedan od direktora iz TUI grupe, rekao je: „Oduševljeni smo uvođenjem Embraera E195-E2 u našu belgijsku flotu. Zrakoplovi će letjeti na kratkim i srednje dugim rutama, a sam zrakoplov je jedan od najekonomičnijih na tržištu. Troši manje goriva, ima veći dolet, 50 % je tiši i ispušta za trećinu manje ugljičnog dioksida. Očekuje se kako će zrakoplovi najviše letjeti iz Antwerpena i to na udaljenije zračne luke nego što je to bilo do sada, te time omogućiti otvaranje novih tržišta za turistička putovanja”.

Tom Chandler, direktor flote, rekao je: „Odabir zrakoplova E195-E2 učiniti će TUI flotu još ekonomičnijom i ekološkijom. S našim partnerima AerCapom, Embraerom i Prat & Withneyom dogovorili smo atraktivan paket koji će TUI-ju i njegovim putnicima omogućiti još bolji početak godišnjih odmora”.

 

Odgovori