Trade Air – početak redovitog domaćeg prometa

 

Kako je za Avioradar potvrdio direktor  g. Marko Cvijin, Trade Air će 04. srpnja započeti sa redovitim letovima unutar RH.

Kompanija Trade Air je zbog kašnjenja odluke Vlade RH o sklapanju PSO ugovora, bila primorana u nekoliko navrata odgađati početak prometovanja po najavljenom ljetnom redu letenja, sezona 2016. Nakon što je Vlada RH na 24. sjednici održanoj 25. svibnja 2016. dala zeleno svjetlo , ugovor je realiziran, te kako nam je izjavio direktor kompanije Marko Cvijin : 

“Operacije počinju 04.07.2016 zrakoplovom BAe Jetstream 32 unajmljenim od nizozemske kompanije AIS Airlines . Zrakoplov ima 19 putničkih sjedala.
AIS Airlines operira sa 8 zrakoplova u svojoj floti, a nama će najvjerojatnije doći PH-CCI.
Službena prodaja karata na našim letovima bi trebala početi sutra, 10. lipnja, i to kao i prošle godine kroz dva kanala – putem web stranice Trade Air-a te putem rezervacijskog sustava Croatia Airlines-a.”

Ljetni red letenja (vremena UTC*) 

 

Zimski red letenja (vremena UTC*) 

Napomena: Sva vremena su UTC (Universal Time Coordinated). Na ljetnom redu letenja dodajete +2 sata, na zimskom +1 sat.

 

Odluka Vlade RH o PSO-u 

Na 24. sjednici , održanoj 25. svibnja 2016. Vlada RH je donijela odluku kojom daje suglasnost Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture za preuzimanje obaveza na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske u razdoblju od 2016. do 2020. godine za sklapanje ugovora o obvezi obavljanja zračnog prijevoza na domaćim linijama od vitalnog značaja za gospodarski i socijalni razvoj određene ragije, a na kojima zračni prijevoznik nema poslovnog interesa za obavljanje usluga zračnog prijevoza (PSO-Public Service Obligation). Na provedenom javnom natječaju, odabrani su Croatia Airlines d.d. i Trade Air d.o.o..
Nacrtima ugovora definirani su opsezi i standardi obavljanja usluga domaćeg linijskog zračnog prijevoza te zračne linije za koje se procjenjuje da Croatia Airlines d.d. i Trade Air d.o.o., a za razdoblje od 2016. do 2020. godine, imaju pravo na naknadu u ukupnom iznosu do 388.055.473 kn od čega je prema pojedinačnim ugovorima Croatia Airlines-u odobreno do 313.500.000 kn a Trade Air-u 74.555.473 kn za navedeno razdoblje.
Ugovori stupaju na snagu danom obostranog potpisivanja, a provest će se od 27. ožujka 2016.

 

Foto : Ilustracija/Wikimedia/MPPI

Odgovori