Tko još leti s Airbusom A380

 

Iako je proizvodnja zrakoplova Airbus A380 službeno završila, zračni prijevoznici ga još uvijek koriste na svojim letovima.

Donosimo pregled zračnih prijevoznika koji i dalje u svojim flolatam imaju aktivne ove zrakoplova. Podatke o broju A380 preuzeli smo iz ch-aviation baze podataka (stanje 6. 1. 2022.).

 

Emirates

Emirates je zračni prijevoznik s najviše aktivnih A380 u cijelome svijetu. Prema podacima, u floti ih ima 121, od kojih je 59 aktivno, a 62 neaktivno. Prijevoznik ih koristi na kraćim letovima, primjerice do Jeddaha u Saudijskoj Arabiji koji je udaljen malo manje od tri sata leta, pa do letova koji traju skoro i 15 sati i to za Sjevernu i Južnu Ameriku, Afriku, te Aziju. Najviše letova ide prema Europi, posebice prema Ujedinjenom Kraljevstvu. Azija i Australija imaju relativno malo letova s A380 zbog ograničenja koja su i dalje na snazi zbog čega je relativno mali turistički promet prema tim dijelovima svijeta.

© Emirates

 

Singapore Airlines

Singapur se polako počeo otvarati, no putnici iz malo zemalja na svijetu imaju dopuštenje za ulazak u tu državu, te zbog toga i Singapore Airlines ne žuri s uvođenjem svojih A380 u promet. Od 17 zrakoplova koliko ih ima u floti, samo ih je sedam aktivno. Trenutačno lete na letovima iz Singapura prema Londonu i Sydneyu.

© Singapore Airlines

 

Qatar Airways

Iako se Qatar Airways odrekao A380 i u neku ruku ih umirovio, ipak se dogodilo veliko iznenađenje i vraćeni su u promet. Na tu odluku utjecao je problem s bojom na zrakoplovima A350, pa je Qatar bio primoran uvesti dodatne zrakoplove u flotu kako bi pokrio manjak zrakoplova. U svojoj floti ima 10 zrakoplova Airbus A380, no samo su četiri aktivna. S njima lete iz Dohe prema Parizu i Londonu. Nadamo se kako će Qatar promijeniti mišljenje i A380 ostaviti malo duže aktvinima.

© Qatar Airways

 

British Airways

British Airways je iznenadio krajem prošle godine i uveo letove s A380 iz Londona prema Madridu i Frankfurtu. Sigurno su mnogi putnici bili iznenađeni kad su na svome letu vidjeli taj zrakoplov. To je trajalo kraće vrijeme, no svakako je bila povijesna prilika letjeti tim zrakoplovom na kratkom letu unutar Europe. Razlog njihova uvođenja na tako kratkim letovima bio je omogućiti posadama priliku za trening i pripremu za prave longhaul letove s tim zrakoplovom. Od 12 zrakoplova A380, aktivno ih je pet. Lete iz Londona prema Los Angelesu, Miamiju i Dubaiju.

© Ivo Gračanin – Avioradar

 

China Southern Airlines

China Southern Airlines je jedini kineski zračni prijevoznik koji u floti ima A380. Od njih pet, tri su aktivna i s njima se odvija promet iz čvorišta u Guangzhou prema Amsterdamu i Los Angelesu.

 

Korean Air

Korean Air leti jednom tjedno na letu Seoul – Guangzhou kako bi održavao pilote i kabinsko osoblje spremno za letenje na tom tipu zrakoplova. U floti ih ima 10 od kojih je samo jedan aktivan. Prema vijestima iz Koreana, plan je u idućih nekoliko godina u potpunosti umiroviti A380.

 

Asiana Airlines

Ako se napokon ostvari kupnja Asiane od strane Koreana i zatim integracija u Korean, tada će i A380 ući u flotu Koreana. Kako je poznato da Korean želi umiroviti A380, ista budućnost se sprema i A380 iz Asianine flote. Asiana ih u floti ima šest neaktivnih.

 

Qantas

Qantas je krajem prošle godine objavio kako će vratiti svoje zrakoplove A380 u flotu te započeti letjeti s njima na letovima iz Sydneya prema Los Angelesu, no mogući su letovi i prema drugim odredištima, ovisno o stanju s koronavirusom. U floti ih ima 12 neaktivnih.

© Qantas

 

Etihad Airways

Etihad se okrenuo pojednostavljenju flote i korištenju manjih zrakoplova poput Boeinga 787. Kad se poveća broj putnika, možda će vratiti A380 na svoje letove. Prisjetimo se samo Etihadovih apartmana koje je nudio u svojim A380, te te tako pružao vrhunsku uslugu svojim putnicima malo dubljeg džepa. Prijevoznik u floti ima 10 neaktivnih A380.

© Airbus

 

Malaysia Airlines

Zbog financijskih problema, Malaysia Airlines je još i prije pandemije odlučio izbaciti iz flote A380. Iako je pokušavao letjeti s njima na letovima prema Sudijskoj Arabiji kako bi prevozio hodočasnike na Hadž, to je trajalo kratko. Sad, pogotovo u vrijeme pandemije, nema potrebe za tako velikim zrakoplovima. U floti ih ima šest neaktivnih.

© Airbus

 

Thai Airways

Thai je, poput Malaysie, zapao u finacijske poteškoće i morao je drastično “rezati” flotu. Okreće se manjim širokotrupnim zrakoplovima poput Airbusa A350 i Boeinga 787, te za A380 više neće biti mjesta. U floti ih je još uvijek šest neaktivnih. Na svojim je stranicama objavio prodaju dva zrakoplova ovog tipa.

 

All Nippon Airways

ANA je kupila svoje zrakoplove A380 sa ciljem povezivanja Japana i Havaja. U floti imaju 3 neaktivna zrakoplova A380. Zanimljivo je to što su zrakoplovi obojani u posebna i jako zanimliva bojanja koja predstavljaju kornjače. Sva tri zrakoplova su obojani u druge boje, jedan je tirkizni, drugi je plavi i treći je narančasti.

© Airbus

 

Lufthansa, Air France i Hi Fly odustali su od A380 u svojim flotama.

© Ivo Gračanin – Avioradar

 

© Nenad Sredojević – Avioradar

 

© Hi Fly

 

Odgovori