Tjedni pregled neredovitih kretanja zrakoplova proteklog tjedna

I proteklog tjedna bilo je nekoliko zanimljivih kretanja zrakoplova u Hrvatskoj. U našem redovitom tjednom pregledu na Avioradaru, donosimo vam neke od njih.

Najzanimljiviji zrakoplov proteklog tjedna doletio je utorak u 15:20 iz Dublina u Zagreb. Radi se o zrakoplovu tipa Airbus CC-150 Polaris (310-304) (na slici) Kanadskih zračnih snaga te je odletio dan kasnije u 14 sati u Rigu. 

Zračni prijevoznik Corendon Airlines Europe (XR/CXI) nastavio je sa svojim zimskim neredovitim charter linijama za Dubrovnik. Njegov zrakoplov tipa Boeing 737-800 došao je u ponedjeljak iz Antalyje. Od utorka do četvrtka povezao je Dubrovnik na charter linijama s Oslom, Brusselsom, Göteborgom, Kopenhagenom, Stockholmom i Helsinkijem. 

Njemački Eurowings (EW/EWG) od svojih unajmljenih zrakoplova protekloga tjedna u Hrvatsku poslao je samo jedan zrakoplov tipa Airbus A319 češkog zračnog prijevoznika ČSA Czech Airlines (OK/CSA) na liniji Stuttgart – Zagreb, i to dva puta, u ponedjeljak i u nedjelju.

U ponedjeljak Croatia Airlines (OU/CTN) imao je trenažne letove u Zagrebu sa svojim zrakoplovom tipa Airbus A320 reg. oz. 9A-CTK.

Vremenske neprilike u Dubrovniku preusmjerile su u Split zrakoplove tipa Airbus A320 (na slici) na liniji London Gatwick – Dubrovnik britanskog zračnog prijevoznika British Airwaysa (BA/BAW)  i to dva puta, u ponedjeljak i petak.

Vremenske neprilike nastavile su se i u subotu pa je i španjolski Vueling (VY/VLG) sa svojim zrakoplovom tipa Airbus nakon prvog pokušaja slijetanja u Dubrovnik vratio se u Rim. Pri drugom pokušaju bio je preusmeren u Split. Jednako tako u subotu bio je preusmjeren u Split i Norwegian Air Shuttle (DY/NAX) sa svojim zrakoplovom Boeing 737-800 na liniji Oslo – Dubrovnik.

U nedjelju, u kratkoročnom najmu za Croatia Airlines (OU/CTN), letio je zrakoplov tipa Airbus A320 reg. oz. LZ-BHI bugarskog zračnog prijevoznika BH Air (8H/BGH). Doletio je iz Linza, odradio dvije linije Croatia Airlinesa iz Zagreba za Kopengahen i Frankfurt te navečer odletio za Sofiju. 

Foto © Marko Kovačićek (ZAG/13.3.2018) & SPU web kamera

 

Odgovori