Svečano dočekan prvi zrakoplov Adrije na Braču

Slovenski nacionalni prijevoznik Adria Airways (JP/ADR), član globalnog udruženja zračnih prijevoznika Star Alliance, danas je dočekan na Braču uz prigodnu svečanosti prilikom prvog dolaska zrakoplova na novoj liniji Ljubljana – Brač. Istovremeno, danas iza 13 sati ovo je bilo i prvo slijetanje zrakoplova tipa Canadair CRJ-700 na bračku zračnu luku.

Adria Airways ovim dolaskom na Brač uvodi liniju nakon 20 godina stanke. Prema podatcima Avioradara koje možemo vidjeti u starim redovima letenja, zadnje ljeto kada je Adria letjela prema Braču bilo je 1998. godine s četiri dolaska tjedno: utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom, i to sa starijim zrakoplovima tipa Dash DHC-7.  

Uz prijevoznika Croatia Airlines (OU/CTN), Adria Airways drugi je zračni prijevoznik koji nudi presjedanje na liniji s Brača prema drugim odredištima u svojim mrežama. Naime, drugi prijevoznici kao TUIfly (TB/JAF) iz Belgije, Nizozemske i Francuske, te druge redovite i charter linije iz Austrije, Luksemburga i Švicarske, ne nude zajamčena presjedanja s Brača na druge linije.

Na svečanosti su bili nazočni predstavnici otočkih turističkih zajednica i elektronskih medija. Događaj je uveličan nastupom bračke klape “Kantaduri” i darivanjem putnika u dolasku suvenirima od strane TZ Bol te domjenkom u putničkoj zgradi.

Nova redovita linija povezat će Brač s Ljubljanom od danas do 27. listopada 2018. godine sa dva leta tjedno, srijedom i subotom. Na odabranim letovima najavljeni su i veći zrakoplovi tipa Canadair CRJ-900.

Jučer, u petak 27. travnja i zračna luka u Dubrovniku dočekala je dolazak istog zrakoplova Adria Airwaysa na novoj liniji Ljubljana – Dubrovnik

Foto © Anna Hero (BWK/28.04.2018)

Odgovori