Star Alliance poboljšao tarifni proizvod za put oko svijeta

FRANKFURT, Njemačka, 24. siječnja 2018. – Brzi put oko svijeta (tzv. globetrotting) sa zaustavljanjima u samo dva odredišta u trajanju od najmanje 24 sata odsad je moguć uz odabrane Round the World (RTW) tarife udruge Star Alliance. Dosad je svaka aviokarta za put oko svijeta (RTW) zahtijevala najmanje tri zaustavljanja. Ovom promjenom povećava se broj dostupnih itinerera za put oko svijeta unutar mreže Star Alliance. 

Omogućavanjem putovanja oko svijeta sa samo dva zaustavljanja povećali smo privlačnost tarifnog proizvoda karata za put oko svijeta (RTW) udruge Star Alliance. Korisnici sada mogu lakše dogovoriti svoj željeni izbor puta birajući iz velike ponude usluga koje pružaju naše članice, odnosno 28 zrakoplovnih tvrtki, koje obavljaju više od 18.400 letova na dan, povezujući 1300 odredišta u 191 zemlji – izjavila je Janice Antonson, potpredsjednica Star Alliancea za prodaju i komunikacije. 

Aviokarte za put oko svijeta udruge Star Alliance mogu se rezervirati na internetskim stranicama udruge. Alat Star Alliance Book & Fly (Rezerviraj i leti) dostupan je na engleskom, njemačkom i japanskom jeziku. To korisnicima omogućava planiranje puta oko svijeta iz udobnosti svoga doma, i to 24 sata na dan, 365 dana u godini. Oni koji žele svoj plan putovanja podijeliti s drugima to mogu učiniti e-poštom ili pomoću integrirane funkcije povezivanja s društvenim medijima. Nakon što se svi letovi rezerviraju, elektroničke karte se mogu jednostavno izdati preko alata dostupnog na navedenim internetskim stranicama. Alternativno, korisnici mogu kontaktirati bilo koju zrakoplovnu tvrtku u članstvu Star Alliancea ili putničku agenciju za rezervaciju i kupnju RTW karte za put oko svijeta. 

RTW tarife obično nude bolju vrijednost za novac, osobito u usporedbi s pojedinačnim jednosmjernim aviokartama za putovanja pojedinačnim zrakoplovnim tvrtkama, i to za isti plan puta. Ukupna cijena RTW aviokarte ovisi o razredu prijevoza, točnom itinereru, miljaži i odabranim rutama, kao i o tečajnim fluktuacijama. 

Kad je riječ o udaljenostima, korisnici mogu isplanirati individualne planove puta koji pokrivaju najviše 26.000, 29.000, 34.000 ili 39.000 milja. Kako bi se ove udaljenosti stavile u perspektivu, opseg Zemlje izmjeren na ekvatoru iznosi otprilike 24.901 milja. 

Korisnici mogu odrediti vlastiti plan puta unutar maksimalne miljaže za odabranu tarifu. Putovanje treba početi i završiti u istoj zemlji i treba biti jednosmjerno, ili u smjeru istoka ili zapada, iako je određena razina krivudanja tijekom putovanja dopuštena na području jednog kontinenta. I Atlantski ocean i Tihi ocean trebaju se prijeći jednom.

Osim određivanja vlastitog plana puta od nule, korisnici sada mogu odabrati i tematski osmišljen put oko svijeta kao što su World Food (Hrana svijeta), World Wonders (Svjetska čuda), Architecture Hotspots (Nezaobilazne arhitektonske građevine), Nature Trail (Stazama prirode), Aquatic Wonders (Vodena čuda), Connecting Cultures (Povezivanje kultura), Natural Wonders (Prirodna čuda), Sports Hotspots (Nezaobilazna sportska mjesta), Wine Tasting (Degustacija vina), Romantic Journey (Romantično putovanje) i Luxury Lifestyle (Luksuzni stil života). Odaberete li jedan od tematski osmišljenih putovanja, alat automatski učitava prijedlog plana puta, koji korisnik može prilagoditi svojim potrebama. Svi detalji nalaze se na stranici inspiration.

Putnici se na putu oko svijeta trebaju zadržati u najmanje dva grada u trajanju od 24 sata, a cjelokupni plan puta može uključivati najviše 15 zaustavljanja. U sklopu ponude većeg izbora putnicima oko svijeta, dostupne su i posebne tarife za put oko svijeta, koje uključuju najmanje tri, a najviše pet do 12 zaustavljanja.

Tarife za put oko svijeta udruge Star Alliance dostupne su za putovanja u prvom, poslovnom, višem ekonomskom i ekonomskom razredu te vrijede 12 mjeseci. 

Korisnici koji putuju oko svijeta sa Star Allianceovim RTW tarifama mogu skupljati milje* bilo kojim zrakoplovnim prijevoznikom članom programa Frequent Flyer (FFP). Skupljene milje mogu se usmjeriti prema stjecanju zlatnoga ili srebrnog statusa Star Alliancea te se mogu iskoristiti, primjerice, za besplatne letove, premještaj u viši razred ili boravak u hotelu (u skladu s uvjetima i odredbama svakog pojedinog programa FFP-a). 

Više od polovice putnika s kartom za put oko svijeta putuje poslovnim razredom, više od trećine se odlučuje za ekonomski razred, a oko osam posto za prvi razred.

* Umjesto milja, neki programi FFP-a koriste druge vrijednosti kao, na primjer, bodove ili dolare.

Svi uvjeti i odredbe RTW tarifa dostupni se na stranicama udruge Star Alliance.

Foto: Avioradar J.K. (FRA)

Odgovori