Star Alliance: Plaćeni pristup odsad se nudi putnicima zrakoplovnih tvrtki članica Star Alliancea bez obzira na putničku klasu ili status članstva

 

Star Alliance proširio je uslugu plaćenog pristupa putničkim salonima te odsad uključuje moderan i dojmljiv salon u zračnoj luci Rio de Janeiro (GIG). Osim besplatnog pristupa za Star Allianceove Gold korisnike i putnike u odgovarajućim putničkim razredima zračnih prijevoznika u članstvu Star Alliancea, salon će odsad uz simboličnu naknadu primati sve ostale putnike Star Alliancea, bez obzira na status članstva ili putnički razred.

Oni koji već imaju pristup salonu moći će kupiti pristupni vaučer za članove obitelji, prijatelje ili kolege s kojima putuju, tako da se cijela skupina može zajedno opustiti prije leta.

Ovo je treći od šest brendiranih salona Star Alliancea koji nudi plaćeni pristup. Usluga je već omogućena u putničkom salonu u međunarodnoj zračnoj luci Ezeiza (EZE) u Buenos Airesu te u nagrađivanom salonu međunarodne zračne luke Los Angeles (LAX). Putnički salon Star Alliancea u zračnoj luci Rio de Janeiro smješten je na razini 3 novog terminala za međunarodne polaske i nudi dojmljiv pogled na poznate znamenitosti poput središta Rija, planine Šećerna glava i veličanstvenog kipa Krista Iskupitelja. Njegov interijer odražava bogato arhitektonsko naslijeđe Rija, upotpunjeno impresivnim namještajem kojeg su izradili lokalni dizajneri. U salonu koji može primiti do 150 gostiju nalazi se i bogata ugostiteljska ponuda nadahnuta lokalnim okusima.

Jednostavna i povoljna online rezervacija

Putnici mogu unaprijed rezervirati i kupiti vaučere za pristup salonu na web stranici Star Alliancea, www.staralliance.com. Ovisno o dostupnosti u trenutku rezervacije, dobit će potvrdni e-mail s QR kodom koji vrijedi za odabrane dane i termine. U zračnoj luci mogu jednostavno skenirati ovaj QR kod na ulazu u salon. Vaučeri se prodaju po pristupačnoj cijeni od 55 dolara za tri sata korištenja. Putnici će također ostvariti popust ako su članovi Frequent Flyer programa Star Alliancea. Christian Draeger, potpredsjednik uprave Star Alliancea, za korisničko iskustvo izjavio je:

– U Star Allianceu uvijek težimo pružanju besprijekornog iskustva našim putnicima. Uvođenje trećeg Star Allianceova salona koji nudi plaćeni pristup, u skladu je s tim nastojanjem. Sada se još više putnika može opustiti prije leta i uživati u ovom prekrasnom prostoru. Prijava preko interneta također znatno olakšava proces pa putnici mogu planirati unaprijed i bezbrižno se uputiti u putnički salon. Želimo dobrodošlicu većem broju putnika u našem Star Alliance salonu u Riju, a istražit ćemo mogućnost proširenja plaćenog pristupa većem broju naših salona u budućnosti.

 

Odgovori