[SQUAWK] Zrakoplov L410 sletio na zatvoreni dio piste ZL Dubrovnik!

EKSKLUZIVNO – AvioRadar doznaje kako je zrakoplov Let L410 Turbolet (reg. oznaka OK-LAZ) u vlasništvu Van Air Europe (V9/VAA), a trenutačno u najmu za Trade Air (C3/TDR) na obavljanju PSO linija, danas (29.11.2018.) oko 12:45 sletio na pogrešni, zatvoreni, dio piste na Zračnoj luci Dubrovnik. Naime, zrakoplov koji je obavljao liniju C3822/TDR822 Rijeka – Split – Dubrovnik sletio je u dubrovačku zračnu luku na dio piste kojj je zbog radova zatvoren i tako se našao između kamiona i ostale građevinske mehanizacije. Zrakoplov je stajao na pisti 10-ak minuta, a kako ekskluzivno doznajemo, na pistu su izašle i žurne službe ZL Dubrovnik – vatrogasci i hitna. Ubrzo nakon, zrakoplov je samostalno, u pratnji vatrogasaca i hitne, napustio pistu te je parkiran na stajanci gdje je obavljen iskrcaj putnika. Na spomenutom letu je bio i član AvioRadara.

REDOVITI UPDATE:

– u zrakoplovu je bilo 7 putnika i 3 člana posade

– putnici nisu obaviješteni o incidentu već je posada rekla putnicima kako su uranili te da zbog toga zrakoplov stoji na pisti

– nema štete na zrakoplovu niti ozljeda kod putnika ni članova posade

– zrakoplov je na vrijeme odletio na povratni let C3822/TDR922 prema Splitu i Rijeci

Prenosimo priopćenje za medije Zračne luke Dubrovnik:

Zrakoplov tipa L410 Turbolet avioprijevoznika Trade Air na redovnoj liniji iz Splita za Dubrovnik oko 12:45 sletio je na zatvoreni dio uzletno-sletne staze. Događaj je prema standardnoj proceduri prijavljen Hrvatskoj agenciji za civilno zrakoplovstvo i Agenciji za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, koje će dalje postupati sukladno propisima. Nakon što su putnici napustili zrakoplov, isti je pripremljen za idući let, te je napustio Zračnu luku Dubrovnik na redovnoj liniji za Split i Rijeku. Zračna luka Dubrovnik otvorena je za sav promet. 

 

Foto © AvioRadar

 

 

Odgovori