[SQUAWK] Problemi pri slijetanju easyJet-a u Dubrovnik

Zrakoplov Airbus A320-214 (A320) (G-EZTC) prijevoznika easyJet na letu U27991/EZY59QA iz Amsterdama (AMS/EHAM) za Dubrovnik (DBV/LDDU) sa predviđenim dolaskom (ETA) u 9:50 po lokalnom vremenu, imao je tehnički problem pri pokušaju slijetanja u dubrovačku zračnu luku. 

Naime, posada zrakoplova sa 161 putnikom i 6 članova posade je u finalnom prilazu dobila indikaciju greške sustava upravljanja nosnim kotačem (nosewheel steering). Odmah po indikaciji posada je krenula u go around proceduru te  ušla u holding gdje je pokušala otkloniti problem. Zračnoj luci su najavili mogućnost da po slijetanju neće moći samostalno napustiti stazu i da će ih trebati odvući na stajanku. Potrebne službe na ZL Dubrovnik su bile spremne na tu opciju.

Nakon 30 minuta u holdingu, posada je krenula u novi prilaz te uspješno spustila zrakoplov na stazu 12 u 10:43 po lokalnom vremenu gdje je nakon slijetanja resetiran sustav pa je zrakoplov samostalno došao do parking pozicije. Pokazalo se da je indikacija lažna te nije bilo potrebe za popravcima.

Po dobivenom odobrenju odgovornih iz tvrtke, zrakoplov je poletio prema Amsterdamu u 11:46LT sa sat i petnaest minuta kašnjenja. Na odredište je sletio u 14:09 LT. 

Posada NIJE proglasila Emergency te je sve odrađeno po propisanim procedurama za ovakve situacije. 

Foto © Avioradar / Ilustracija

 

 

 

Odgovori