[SQUAWK] Incident zrakoplova A319 tvrtke Iberia u Dubrovniku

Zrakoplov Airbus A319 reg. EC-JEI španjolskog prijevoznika Iberia, danas oko 11 sati imao je na zračnoj luci Dubrovnik  manji incident što je prouzročilo kašnjenje od 4 sata u odlasku.

Prema podatcima kojima raspolaže Avioradar, nakon slijetanja iz Madrida na letu IB3156 / IBE31ZZ i dolaska na parking poziciju, domaćica zrakoplova je aktivirala tobogan za evakuaciju na stražnjim lijevim vratima aviona. Tobogan se izbacio i napuhao. 

Srećom, tobogan nije napravio štetu na opremi ZL Dubrovnik i, što je bitnije, nije ozlijedio osoblje zračne luke zaposleno na prihvatu koje je u tom trenutku prilazilo zrakoplovu. 

Tehničari Croatia Airlinesa su tobogan uklonili te je zrakoplov sa 78 putnika poletio prema Madridu u 15:30 po lokalnom vremenu sa četiri sata zakašnjenja. 

Zbog sigurnosnih propisa, stražnji dio zrakoplova nije mogao biti korišten za smještaj putnika pa su svi premješteni u prednji dio te je zrakoplov zbog uravnoteženja morao biti opterećen u stražnjem dijelu, što su na ZL Dubrovnik i napravili. 

Zrakoplov je bez problema stigao na odredište u 18:25. 

Foto: JAA – Avioradar – ilustracija

Odgovori