[SQUAWK] Croatia Airlines OU470 / CTN25F iz Zagreba RTO – Rejected Take-off

9A-CTG

Zrakoplov Airbus A319-112 reg.9A-CTG, na letu OU470 / CTN25F iz Zagreba (ZAG/LDZA) za Pariz (CDG/LFPG) odustao je od polijetanja (RTO- rejected take-off) nedugo nakon započetog ubrzavanja na uzletno-sletnoj stazi 05 zračne luke Zagreb.

Prema dostupnim ADS-B podatcima, zrakoplov je postigao brzinu 96KT kada je posada prekinula polijetanje te sigurno napustila uzletno-sletnu stazu preko rulnice “C” (Charlie) i vratila zrakoplov na staru stajanku.

Neslužbeno doznajemo kako se radilo o problemu na jednom od motora. 

Iz razloga što je posada odmah prepoznala problem i reagirala sukladno procedurama, mišljenja smo da ovaj događaj nije ugrozio sigurnost putnika.

Putnici nastavljaju let zrakoplovom Airbus A319-112 reg. 9A-CTI u 11:45 po lokalnom vremenu.

[SQUAWK] Udar ptice na letu za Brussels

Croatia Airlines o događaju: 

Tijekom pripremne faze polijetanja za današnji međunarodni let Croatia Airlinesa na liniji Zagreb – Pariz došlo je do indikacije tehničkog kvara na jednom od sustava motora zrakoplova Airbus 319.

Dakle, indikacija je uočena na zemlji i nije predstavljala nikakav sigurnosni rizik za putnike i posadu. U skladu s propisanim sigurnosnim procedurama donesena je odluka o tome da se odustane od polijetanja, a zrakoplov je upućen na sigurnosnu provjeru u tehničku bazu tvrtke u MZL Zagreb.

Putnici su u međuvremenu preusmjereni na prvi raspoloživi zrakoplov te su prema Parizu poletjeli u 11 sati i 45 minuta, odnosno s oko 2 sata i 30 minuta kašnjenja u odnosu na planirani polazak.

Croatia Airlines ispričava se putnicima s leta OU470 Zagreb – Pariz na poremećaju u planiranom putovanju.

Foto © Avioradar

Odgovori