SkyGreece otkazao let iz Zagreba za Toronto – putnici “izvisili”

 

 photo : Facebook                                                       

 

Problematična zrakoplovna kompanija,  SkyGreece je “prizemljena” već drugi put ovog tjedna. Ovog puta, čini se moglo bi biti i trajno.

 

Kompanija koja je započela sa zračnim prometom 2014. godine, otkazala je tri leta u srijedu 26. kolovoza. Među otkazanim letovima je i GW425 iz Zagreba za Toronto. Razlog otkazivanja su prema izjavi uprave “operativni razlozi”.

Sudeći po izjavi Marka Mocnaja, predstavnika tvrtke SkyGreece u Hrvatskoj, kako ni on nije imao prethodnih informacija o otkazanom letu te da nema najave iz tvrtke o daljnjim letovima i da se čelnici tvrtke već danima nikome ne javljaju, dalo bi se zaključiti da je riječ o stečaju kompanije.

 

Većinu od 178 putnika koji su u srijedu trebali poletjeti iz Zagreba za Toronto u Zračnoj luci Zagreb je dočekala obavijest da se okupe u glavnoj konferencijskoj sali gdje ih je hrvatski predstavnik tvrtke SkyGreece obavijestio da leta nema i da se tvrtka, iako to službeno još nije potvrđeno, nalazi u stečaju.

Mocnaj je također izjavio da je “u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom putnicima osiguran smještaj, no što se tiče povrata novca, nema nikakvih informacija. Svi letovi do danas su bili puni te da tvrtka sigurno nije otišla u stečaj zbog loše prodaje, te da ne zna što se točno događa”

 

Glavni ured Hrvatske turističke zajednice očajnim je putnicima jučer organizirao smještaj za jednu noć u hotelu Sheraton.

 

Otprilike 50 putnika koji nisu uspjeli osigurati mjesto na alternativnim letovima za Toronto smješteno je u 20 hotelskih soba na trošak HTZ-a. Ističu kako im je žao prevarenih putnika koji su se našli u ovoj situaciji te da se nadaju da ovakvom gestom barem donekle mogu ublažiti već i ovako tešku situaciju.

Odgovori