Singapore Airlines opet pokreće najdužu rutu na svijetu

 

Singapore Airlines (SIA) opet će pokrenuti najdužu rutu na svijetu koja će povezivati Sinagpur s New Yorkom, ali sada će letjeti na aerodrom “John F. Kennedy International” (JFK) umjesto na “Newark” (EWR).

Singapore Airlines će s prvim letom SQ24 prema New Yorku krenuti 9.11.2020. te će letjeti tri puta tjedno. Od 11.11.2020. krenut će let SQ23 prema Singapuru.

Let SQ24 trajat će 18 sati i 5 minuta, dok će let SQ23 trajati 18 sati i 40 minuta.

Let za zračnu luku JFK će se bolje prilagoditi kombinaciji putničkog i teretnog prijevoza u trenutačnom stanju. Singapore Airlines predviđa sve veću potrebu za prijevozom tereta za mnoge industrije iz metro područja New Yorka, poput farmaceutske industrije, online kupovine i tehnoloških tvrtki.

Zrakoplov na toj ruti neće biti onaj koji je inicijalno krenuo letjeti i bio joj namijenjen, koji je imao putničku kabinu sa samo dva razreda, poslovnim i premium ekonomskim. Sada će na toj ruti letjeti zrakoplov koji ima tri razreda s kapacitetom od 253 sjedala, od čega 42 u poslovnom razredu, 24 u premium ekonomskom i 187 u ekonomskom razredu. Tako da će i putnici u ekonomskom razredu imati priliku letjeti na najdužem komercijalnom letu na svijetu.

Trenutačno Singapore Airlines od gradova u Sjedinjenim Američkim Državama leti samo za Los Angeles te nastavlja neprestano pratiti potražnju iz ostalih gradova kako bi promptno reagirao i uveo letove prema novim gradovima. 

Odgovori