Silk Way West Airlines naručio 5 zrakoplova Boeing 777

 

Boeing i Silk Way West Airlines objavili su kako je privatni teretni zračni prijevoznik naručio 5 primjeraka teretne inačice zrakoplova Boeing 777. Ovo je prvi zračni prijevoznik u Kaspijskoj regiji i Centralnoj Aziji koji je naručio taj zrakoplov. Zrakoplovi će pomoći zračnom prijevozniku u povećanju kapaciteta u sadašnjoj povećanoj potražnji za prijevozom tereta zračnim putem diljem svijeta.

„Ova narudžba je vrlo važan dio obnove naše flote i predanost u ispunjenju očekivanja od strane naših klijenata. Uvjeren sam kako će ova akvizicija novih teretnih zrakoplova još više učvrstiti naš vodeći položaj na globalnom tržištu teretnog prijevoza zračnim putem u idućih 15 do 20 godina“; rekao je predsjednik Silk Way Grupe, Zaur Akhundov

Teretna inačica zrakoplova Boeing 777 je trenutačno najveći dvomotorni teretni zrakoplov na svijetu. Ima dolet od 9.200 kilometara, te može ponijeti 102.000 kilograma tereta. S velikim doletom omogućava smanjivanje potrebe za međuslijetanjima na jako dugim rutama, što ujedno i smanjuje troškove leta.

 

Odgovori