SAS će letjeti na novim charter linijama iz Norveške za Split

SAS pojačava charter linije iz Norveške za Split i uvodi nove linije i nova odredišta

Skandinavski zrakoplovni prijevoznik SAS Scandinavian Airlines (SK/SAS) i član globalnog udruženja zrakoplovnih prijevoznika Star Alliance će letjeti na 3 nove charter linije iz Norveške za Split. Nova odredišta iz kojih će u Split dolaziti charter linije SASa su zračna luka Evenes u blizini mjesta Harstad i Narvik na sjeveru Norveške, te Kristiansand na jugu Norveške. Potpuno novo je treće odredište Molde u središnjoj Norveškoj, koje će biti prvi put u povijesti povezano zrakoplovnom linijom sa nekim odredištem u Hrvatskoj, dok su charter linije za Evenes i Kristiansand već operirali drugi prijevoznici, među kojima je bila i Croatia Airlines (OU/CTN). Linije iz Evenesa i Moldea za Split će biti u prometu jednom tjedno svake srijede od 28. lipnja do 23. kolovoza 2017. godine, dok će linija iz Kristiansanda biti u prometu jednom tjedno svake subote u dva razdoblja u predsezoni i posezoni.

Nova je i jedna charter rotacija tjedno svake srijede iz Göteborga za Split, koja će letjeti u razdovlju od 17. svibnja do 4. listopada 2017. godine.

Charter linije su u organizaciji skandinavske turističke agencije Apollo, koja je pored spomenutih novih charter linija pojačala i charter linije iz Bergena i Stavangera za Split. Obje charter linije pored rotacije svake subote će dobiti i drugu rotaciju tjedno svake srijede u istom razdoblju kao i nove linije za Evenes i Kristiansand. Ostale charter linije za Split iz Alesunda, Osla i Trondheima ostaju bez izmjena, isto kao i ove godine. 

Na navedenim charter linijama SASa za Split će letjeti zrakoplovi tipa Boeing 737-800 (na slici) i Boeing 737-700.

Foto: Avioradar J.K. (SPU/08.2012)

Odgovori