Ryanair uvodi tri nove linije iz Zadra za Njemačku

Irski niskotarifni zračni prijevoznik Ryanair (FR/RYR) za ljetni red letenja 2019. godine počeo je s prodajom na tri nove linije iz Zadra za Njemačku. Radi se o linijama iz Zadra za Hamburg, Köln/Bonn i Nürnberg. Već ranije najavljena je prva nova linija Ryanaira za iduću godinu i to Zadar – Prag:

Ryanair uvodi novu liniju Zadar – Prag

Sve tri nove linije iz Zadra za Njemačku će imati po dva leta tjedno i počet će s prometom već od 1. travnja 2019. godine. Linija Zadar – Hamburg će biti u prometu ponedjeljkom i petkom, linija Zadar – Köln/Bonn planirana je srijedom i nedjeljom, dok će linija Zadar – Nürnberg biti četvrtkom i nedjeljom. Na linijama iz Zadra za Hamburg i Köln/Bonn već leti konkurentni njemački niskotarifni zračni prijevoznik Eurowings (EW/EWG), dok će linija Zadar – Nürnberg biti potpuno nova linija. 

Na svim najavljenim linijama će letjeti zrakoplov tipa Boeing 737-800 (na slici). Ali prema redu letenja za iduću godinu očigledno više neće Ryanair imati jedan zrakoplov baziran u Zadru. Naime sve linije su okrenule polazak iz europskih odredišta prema Zadru i povratak iz Zadra prema Europi. 

Prema trenutačnoj prodaji za iduću godinu nova ovogodišnja linija Zadar – Memmingen ima jedan let tjedno manje u odnosu na ovu godinu, odnosno bit će utorkom i subotom, dok letova četvrtkom više nema u prodaji. Ipak će ova linija početi s prometom 5 tjedana ranije u odnosu na ovu godinu, odnosno već od 2. travnja 2019. godine. 

Ryanair trenutačno ima u ponudi 10 linija iz Zadra za Njemačku, s tim da samo druga nova ovogodišnja linija Zadar – Bremen, trenutačno nije u prodaji. Isto tako nije trenutačno u prodaji niti dugogodišnja Ryanairova linija Zadar – Pariz (zračna luka Beauvais).  

Foto © Zračna luka Zadar

Odgovori