Ryanair uhvatio Black Friday ponudu kod Boeinga

 

Boeing i Ryanair su objavili kako je europski niskotarifni zračni prijevoznik odlučio kupiti 75 dodatnih zrakoplova Boeing 737 MAX te je s tim Ryanair naručio 210 zrakoplova tog tipa.

Ryanair je opet odabrao inačicu 737 8-200 s povećanim kapacitetom u odnosu na standardni 737-8 pa će s dodatnim sjedalima smanjiti potrošnju goriva i ispušnih plinova po sjedalu. Potrošnja ovog zrakoplova je za 16% niža od zrakoplova starije generacije.

Ryanair je ujedno i launch customer ovog zrakoplova s povećanim kapacitetom. Prvu narudžbu za taj zrakoplov je potpisao 2014. godine, 2017. je naručio dodatnih 10 zrakoplova, a 2018. još njih 25.

Boeing 737 8-200 omogućit će Ryanairu kapacitet od 197 sjedala.

Za kupovinu dodatnih zrakoplova, Ryanair je čekao trenutak kad će se srediti problem zbog kojeg je zrakoplov prizemljen i kad će prve agencije početi odobravati letenje. Boeingu je ovo također jako dobro došlo zbog marketinga jer mu sad trebaju dobre vijesti oko MAX-a, a nema bolje od te što ga netko želi kupiti i to u tako velikom broju. Usput je uspio zadovoljiti jednog od velikih kupaca jer znamo kako se Ryanairova flota sastoji najviše od Boeingovih zrakoplova. Ryanair je zasigurno uspio dobiti cijenu koja se ne odbija te je popust na količinu bio jako primamljiv. U njega je zasigurno uračunata i naknada za izgubljenu dobit zbog prizemljenih MAX-ova. Možemo reći “win-win” situacija za sve.

Michal O’Leary, direktor Ryanair grupe, rekao je: “Ryanairova uprava i zaposlenici su uvjereni kako će putnici voljeti te zrakoplove. Uživat će u novim interijerima, većem prostoru za noge i manjoj buci. Naravno, putnici vole i niske cijene karata koje će ovaj zrakoplov omogućiti od 2021. i u idućem desetljeću. Kad se pandemija virusa COVID-19 smanji i kad krene cijepljenje, najvjerojatnije u 2021., Ryanair i njegovi partneri će MAX-eve iskoristiti za rapidno vraćanje letova i tako povratiti izgubljeni promet kako bi se europskim narodima pomoglo u otvaranju turizma.”

Odgovori