Ryanair obilježio 15 godina djelovanja u Zadru

NAJVEĆI DO SADA LJETNI RED LETENJA S UKUPNO 46 LINIJA OD KOJIH 13 NOVIH

 

Ryanair, europski i hrvatski zračni prijevoznik broj 1, danas (31. svibnja) slavi 15. obljetnicu djelovanja u Zadru i to pokretanjem šest novih linija: Bordeaux, Bournemouth, Helsinki, Liverpool, Sofia i Torino, a koje planira ostvariti velikom ljetnom popunjenošću zrakoplova u svom najjačem ljetnom redu letenja iz Zadra s ukupno 46 linija od kojih je 13 novih. Stoga će Ryanairova baza u Zadru sredinom lipnja povećati svoju flotu na ukupno tri bazirana zrakoplova, a ova investicija od oko 300 milijuna američkih dolara podržat će otvaranje 90 dobro plaćenih radnih mjesta u zrakoplovstvu te neizravno potaknuti otvaranje 700 radnih mjesta u Zadru.

Ryanairov ljetni red letenja u Zadru donosi :

  • tri bazirana zrakoplova
  • 300 milijuna američkih dolara vrijednu investiciju u Zadar
  • ukupno 46 novih linija, uključujući 13 novih prema uzbudljivim europrskim odredištima: Bordeauxu, Helsinkiju, Sofiji i Torinu
  • skoro 120 tjednih letova
  • 800 radnih mjesta

 

Očekujući iznimno dobru ljetnu popunjenost iz/za Zadar, Ryanair će ovoga ljeta imati 120 tjednih operacija što je za čak 65 više u odnosu na predpandemijsku 2019. godinu, a sve kako bi smo ostvarili toliko željene turističke dolaske u Zadar izgubljene u protekla dva ljeta. Našim zadarskim korisnicima također nudimo iznimno brojna odredišta kao što su europska top-odredišta u Italiji, Njemačkoj i Francuskoj.

Olga Pawlonka, voditeljica Ryanairovog odjela marketinga i prodaje za jugoistočnu Europu, rekla je:

“Ryanair, europski i hrvatski zrakoplovni prijevoznik broj 1, slavi 15. obljetnicu djelovanja u Zadru i s oduševljenjem pokreće šest novih linija. U najvećem ljetnom redu letenja prema Zadru u kojem nudimo skoro 120 tjednih operacija prema 46 europskih odredišta, uključujući šest novih uzbudljivih odredšta među kojima su Bordeaux, Helsinki, Sofija i Torino.

 

Tomislav Žepina, rukovoditelj Sektora komercijale Zračne luke Zadar, rekao je:

“Treći bazirani zrakoplov Ryanaira, 46 linija i najvjerojatno ponovno obaranje rekordnog prometa iz 2019.godine, dokaz su našeg dobrog rada tijekom proteklih godina. 15 godina uspješne suradnje s Ryanairom rezultiralo je iznimnim zajedničkim postignućima. Veliki planovi i projekti koji nas očekuju u sljedećim godinama ne bi se ostvarili bez uspješne suradnje s našim najvažnijim partnerom, Ryanairom, kojem zahvaljujemo na povjernju”

 

Odgovori