Ruski S7 Airlines uvodi novu liniju Pula – Sankt Peterburg

S7 Airlines uvodi novu liniju za Pulu iz Sankt Peterburga i pojačava operacije iz Moskve

Ruski zrakoplovni prijevoznik S7 Airlines (S7/SBI), član globalnog udruženja zrakoplovnih prijevoznika OneWorld u svom ljetnom redu letenja za 2018. godinu najavio je novu liniju za Pulu i pojačanje operacija na postojećoj liniji iz Moskve. Nova linija Pula – Sankt Peterburg će biti u prometu jednom tjedno svake nedjelje od 27. svibnja do 14. listopada 2018. godine. Na ovoj liniji najavljen je zrakoplov tipa Airbus A319 (na slici). Linija iz Pule za Sankt Petersburg bila je ukinuta na kraju ljetne sezone 2013. godine a na toj liniji letjeli su do tada dvije ruske zrakoplovne tvrtke Rossiya Airlines (FV/SDM) i propali Transaero (UN/TSO)

Ujedno S7 Airlines će u ljetnom redu letenja za 2018. godinu pojačati liniju Pula – Moskva (zračna luka Domodedovo). Postojeći letovi ponedjeljkom, srijedom i petkom ostaju bez izmjena. Letove nedjeljom će zamjeniti letovi subotom a uvodi se novi 5. dolazak tjedno svakog četvrtka. Linija će biti u prometu od 28. travnja do 20. listopada 2018. godine, odnosno u istom razdoblju kao i ove godine.  Na svim letovima radnim danima će dolaziti zrakoplovi tipa Boeing 737-800 iz flote tvrtke kćeri Globus (GH/GLP) dok će subotom dolaziti vlastiti zrakoplovi tipa Airbus A320.

Treća linija S7 Airlinesa Dubrovnik – Moskva (Domodedovo) će biti u prometu 2 puta tjedno u istom razdoblju kao i ove godine od 1. lipnja do 28. rujna 2018. godine, ali će zrakoplovi u Dubrovnik dolaziti iz Moskve ponedjeljkom i petkom umjesto ovogodišnjih letova četvrtkom i nedjeljom. U Dubrovnik su najavljeni zrakoplovi tipa Airbus A320. Od ove godine ukinuta linija Split – Moskva (Domodedovo) nije u planu S7 Airlinesa niti za iduću godinu. 

Foto: Avioradar J.K. (FRA/05.2012)

Odgovori