Rejected take-off u Zračnoj luci Zagreb

Zrakoplov Croatia Airlinesa Airbus A319 reg. 9A-CTL na redovnoj liniji OU664 iz Zagreba za Dubrovnik je prekinuo polijetanje (RTO – rejected take-off). Kako AvioRadar doznaje, zrakoplov je pri maloj brzini prekinuo polijetanje te je samostalno napustio uzletno-sletnu stazu, nakon čega je samostalno taksirao te je parkiran na staroj (zapadnoj) stajanci Zračne luke Franjo Tuđman  u Zagrebu. Kapetan je obavijestio putnike kako je zbog tehničkih problema polijetaje obustavljeno.

UPDATE:

15:46 – kapetan je obavijestio putnike kako je problem riješen i da će nakon primitka papirologije let biti nastavljen

15:50 – Avioradar doznaje, kako je polijetanje otkazano po proceduri, a iz razloga što je posada dobila indikaciju kvara na sistemu hlađenja, što su mehaničari odmah otklonili te je zrakoplov krenuo na polijetanje

15:54 – Zrakoplov je krenuo na polijetanje

16:38 – Zrakoplov je sigurno sletio na odredište, zračnu luku Dubrovnik

Prema riječima člana redakcije Avioradara koji je bio na ovom letu, posada je ubrzo nakon započetog ubrzavanja odustala od polijetanja. Među punicima nije bilo panike a i kapetan je odmah po događaju obavjestio putnike o čemu se radi, odnosno da je odustao od polijetanja po proceduri, zbog tehničkog problema. 
Nakon što je zrakoplov parkiran na staroj stajanci u Zagrebu, tehničari su odmah došli do zrakoplova te otklonili problem u vrlo brzom roku te je let izvršen sa samo pola sata kašnjenja. 

Foto © AvioRadar, FR24 Screenshoot

Odgovori