QantasLinkovi zrakoplovi Airbus A220 poletjeli na komercijalnim letovima (fotografije unutrašnjosti)

QantasLinkovi novi zrakoplovi Airbus A220 poletjeli su na prvim komercijalnim letovima, te tako pokrenuli novu eru u domaćem i regionalnom prometu za australske putnike. Prva dva zrakoplova koja su stigla u flotu od 29 naručenih polako će započeti mijenjati zrakoplove Boeing 717 kao dio programa obnove flote za domaći promet. 1. ožujka 2024. odvio se inauguracijski let pod brojem QF1266 iz Melbournea prema Canberri. Zrakoplovi A220 će se također naći i na ruti Melbourne – Brisbane.

Airbus A220 ima gotovo dvostruko veći dolet od Boeinga 717, te može povezati bilo koje dvije zračne luke u Australiji. Naći će se i na nekim međunarodnim letovima.

Treći zrakoplov A220 za QantasLink trenutačno je u proizvodnji u Airbusovoj tvornici u Mirabelu u Kanadi, a isporučen će biti u lipnju ove godine. Iduća četiri zrakoplova će stići do sredine 2025. Kako novi zrakoplovi budu pristizali u flotu, tako će A220 letjeti na mnogo drugih ruta. Prema planu, trebao bi se naći na ruti Melbourne – Hobart od srpnja, Melbourne – Coffs Harbour od listopada i Melbourne – Launceston od studenog.

Qantaslinkov A220 ima kapacitet od 137 sjedala u dva razreda, od kojih 10 u poslovnom razredu u 2-2 konfiguraciji, te 127 u ekonomskom razredu u 2-3 konfiguraciji. Svako sjedalo ima držače za mobilne uređaje, USB A i USB C priključke za napajanje mobilnih uređaja i u poslovnom razredu dodatni bežični punjač.

Odgovori