Qantas predstavio prvi i poslovni razred za „Project Sunrise” A350

 

Qantas je predstavio prototipove prvog i poslovnog razreda putničke kabine zrakoplova Airbus A350-1000 koji je namijenjen za letove iz Australije prema Londonu i New Yorku. Prvi letovi su planirani za kraj 2025. Qantas će nabaviti 12 ovih zrakoplova.

Virtualna prezentacija se nalazi u idućem YouTube filmu:

 

Dizajn putničke kabine vođen je razmišljanjem o longhaul letovima

Ključni motiv u dizajniranju bio je pružiti putnicima što više prostora pa će zbog toga kapacitet zrakoplova iznositi svega 238 sjedala. Za usporedbu, ostali prijevoznici u svojim A350-1000 imaju preko 300 sjedala, a neki i preko 400.

Kabina prvog razreda je prostrana i putniku pruža osjećaj kao da se nalazi u sobi nekog boutique hotela. U kabini se nalazi široki krevet, zasebno sjedalo podesivog nagiba, garderobni ormar, stol za dvoje i zaslon visoke rezolucije i dijagonale 32 inča.

 

Svaka kabina poslovnog razreda ima izravni izlaz prema prolazu između sjedala kako bi putnici imali olakšanu mogućnost kretanja po kabini jer za letova od skoro cijelog dana putnici će se htjeti malo protegnuti i prohodati. Svaku kabinu će odjeljivati klizna vrata. Putnici u poslovnom razredu imat će krevet dugačak 2 metra, pretince za prtljagu, veliko ogledalo, otoman, zaslon visoke rezolucije i dijagonale 18 inča, veliki stol i podesivu rasvjetu.

 

Putnici u prvom i poslovnom razredu imat će mnogo mogućnosti za punjenje svojih mobilnih uređaja, uključujući i bežično punjenje. Qantas će u A350 ponuditi i besplatan Wi-Fi tvrtke Viasat.

Nudit će se mogućnost povezivanja putem Bluetootha sa sustavom za zabavu tijekom leta.

U prvom razredu imat će 6 sjedala u rasporedu 1-1-1, dok će u poslovnom razredu kabine biti u rasporedu 1-2-1.

Još jedna posebnost je i zona za opuštanje za putnike u svim razredima koja će u narednim mjesecima biti predstavljena s premium ekonomskim i ekonomskim razredom.

Odgovori