Qantas će izravnim letom povezivati Australiju s Parizom

Qantas dodaje još jedno odredište u Europi: od 2024. povezivat će Perth i Pariz. Neki od razloga za uvođenja ove rute su olimpijske i paraolimpijske igre koje će se održati u Parizu 2024., te ljeto u Europi kad je turisti najviše posjećuju.

Nakon uspješnog pokretanja letova iz Pertha prema Londonu i Rimu, Qantas želi proširiti mrežu odredišta u Europi, te će se vratiti u Pariz nakon dvadesetak godina.

Prvi let iz Pertha za Pariz krenut će 12. 7. 2024., a omogućit će skraćivanje putovanja za oko 3 sata u odnosu na najbrže putovanje s presjedanjem. Očekivano trajanje leta je oko 17 sati. Qantas će na tom letu koristiti svoj zrakoplov Boeing 787 Dreamliner. Tijekom vrhunca turističke sezone letjet četiri puta tjedno, a od sredine kolovoza tri puta tjedno.

Let za Pariz će omogućiti i presjedanje na preko 70 drugih odredišta diljem Europe, ukljućujući Barcelonu, München, Frankfurt i Atenu, te 12 odredišta unutar Francuske.

Prijevoznik će putnicima ponuditi opciju circle fare koja omogućuje letenje iz Australije prema Parizu, a povratak je moguć iz Rima ili Londona.

 

Qantasovi letovi prema Europi:

  • QF9 / QF10 Perth – London (Boeing 787)
  • QF5 / QF6 Perth – Rim (Boeing 787)
  • QF33 / QF34 Perth – Pariz (Boeing 787)
  • QF1 / QF2 Sydney – Singapore – London (Airbus A380)

Odgovori