Prvi redoviti međunarodni let u Rijeci

Nakon skoro 3 mjeseca bez redovitih linija, zračna luka Rijeka danas je konačno dočekala svoj prvi let nakon proglašenja pandemije uzrokovane virusom COVID-19. Radi se o letu latvijskog zračnog prijevoznika airBaltic iz Rige koji je na račnu luku Rijeka sletio u 17:40. Na dolaznom letu je bilo 115 putnika, što je skoro 80% od ukupnog kapaciteta zrakoplova A220, a na letu Rijeka-Riga bilo je 15.

Dolaskom prvog međunarodnog leta u vremenu nakon korona krize, službeno je započela ljetna sezona letenja na zračnoj luci Rijeka. Sužbeno je sezona trebala započeti 29. ožujka, međutim, zbog proglašenja pandemije, svi letovi su odgođeni, a neki i otkazani.

Sukladno trenutačnim najavama zračnih prijevoznika, ovaj vikend, 20.6., očekuje se dolazak prvog sezonskog leta Eurowingsa iz Duesseldorfa, a 21.6. i iz Hamburga. U srpnju, točnije od 2.7., je potvrđen i povratak Transavie s letovima za Eindhoven, čak 3 puta tjedno, utorkom, četvrtkom i nedjeljom, te Ryanaira s letovima za London ponedjeljkom od 6.7., te ponedjeljkom i petkom od 3.8., kao i za Frankfurt Hahn u kolovozu.

Potvrđen je i ponovni početak domaće linije Trade Aira za Osijek, Split i Dubrovnik od idućeg tjedna, odnosno svaki utorak i četvrtak od 23.6. Očekuje se također uspostava novih letova za Varšavu prijevoznika LOT te ponovna uspostava letova za Berlin, Stuttgart i Köln prijevoznikom Eurowings, te München Croatia Airlinesom. Međutim, konačni datumi još nisu potvrđeni. Što se tiče charter linija, također se očekuje povratak linije Enter Aira za Pariz kao i oni prijevoznika TUI za London u srpnju – izvješćuju sa ZL Rijeka.

Odgovori