Prvi dolazak FlyDubai svečano dočekan u Dubrovniku

Dubai/Dubrovnik, 10. travnja 2018.: Današnjim prvim direktnim letom iz Dubaija za Dubrovnik flydubai je povezao ove dvije destinacije. Uz delegaciju zrakoplovne kompanije flydubai, na letu su prisustvovali i predstavnici medija, a dočekali su ih Državni tajnik Ministarstva turizma, Tonči Glavina, glavni direktor Zračne luke Dubrovnik, Frano Luetić te predstavnik aviokompanije flydubai u Hrvatskoj, Predrag Popović, kao i direktor aviokompanije Emirates za Austriju i Hrvatsku, Martin Gross. Prvi let je tradicionalno dočekan ceremonijalnim vodenim pozdravom.

Jeyhun Efendi, viši potpredsjednik kompanije flydubai za komercijalno poslovanje (UAE, Bliski istok, Europa i Zajednica neovisnih država) tom je prilikom izjavio: “flydubai je prva zrakoplovna kompanija koja putnicima pruža prihvatljive, direktne letove iz Dubaija za Dubrovnik. Nova linija predstavlja ispunjenje naše predanosti da osnažimo usluge na 71 tržištu unutar naše mreže od 90 destinacija. Nudimo prihvatljive mogućnosti putovanja u ekonomskoj i poslovnoj klasi te ugodno putovanje našom mladom flotom zrakoplova Boeing 737.”

Putnici koji će putovati poslovnom klasom uživat će u 24-satnoj usluzi Business Teama koji im stoje na raspolaganju tijekom putovanja, kao i usluzi prednosti tijekom prijave na let, udobnim prostranim sjedalima te mogućnostima odabira objeda. U ekonomskoj klasi flydubai putnicima nudi veliku paletu opcija poput udobnih sjedala, niz ukusnih zalogaja koje mogu kupiti tijekom leta te nagrađivani sustav zabave s više od 1.000 sati filmova, televizijskih sadržaja, glazbe i širokog raspona arapskog, engleskog i ruskog sadržaja. Najnovija ponuda zrakoplovne kompanije uključuje mogućnost WiFi povezivanja te Live TV na odabranim letovima.

Kao rezultat partnerstva zrakoplovnih kompanija flydubai i Emirates koji datira iz srpnja 2017. godine, ove dvije kompanije će na liniji Dubai – Dubrovnik imati zajedničke letove. Za rezervacije zajedničkih letova putnici aviokompanije Emirates dobit će besplatne obroke te prijavu prtljage za ekonomsku i poslovnu klasu na letovima kojima upravlja flydubai. Ovim partnerstvom putnici iz stotina destinacija na šest kontinenata u više od 80 zemalja moći će iz Dubaija putovati za Dubrovnik.

“Pokretanje nove linije predstavlja značajan razvoj za Emirates, flydubai, Hrvatsku i UAE. Ne samo da putnici regije mogu letjeti kompanijom flydubai iz Dubrovnika te se besprijekorno u Dubaiju povezati s velikim rasponom destinacija koje povezuje aviokompanija, već će i veći broj turista iz Dubaija i šire regije doći posjetiti Dubrovnik te pridonijeti razvoju turizma i proširiti poslovne odnose”, rekao je Martin Gross, direktor za Hrvatsku i Austriju zrakoplovne kompanije Emirates.

Frano Luetić, direktor Zračne luke Dubrovnik izjavio je tijekom primanja delegacije: “Raduju nas letovi kojima se Dubrovnik direktno povezuje s Dubaijem. Riječ je o značajnoj prekretnici za našu zračnu luku i čitavu dubrovačku regiju. U današnjem svijetu povezanost je od neopisive važnosti, a nova linija Dubrovnik će učiniti dostupnijom lokacijom putnicima s Bliskog istoka, Azije i Australije te će doprinijeti daljnjem razvoju turizma u regiji.”

Dubrovnik je grad koji oduzima dah, nalazi se na samom jugu Hrvatske i očaravajući je dio Jadranske obale. Poznat je po svom Starom gradu koji se nalazi na UNESCO-ovoj listi Svjetske baštine.

flydubai ima letove prema 26 europskih destinacija, uključujući Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Crnu Goru, Češku, Grčku, Italiju, Makedoniju, Poljsku, Rumunjsku, Rusiju, Srbiju, Slovačku, Tursku i Ukrajinu.  

Detalji leta

Letovi zrakoplovne kompanije flydubai FZ719/FZ720 lete četiri puta tjedno povezujući zračnu luku Dubai International, Terminal 2 (DXB) te Zračnu luku Dubrovnik (DBV).

Više informacija o redu letenja potražite na: FlyDubai dolazi u Dubrovnik s redovnom linijom iz Dubaija

O zrakoplovnoj kompaniji flydubai

flydubai, zrakoplovna kompanija sa sjedištem u Dubaiju, ima mrežu s više od 90 destinacija te će kroz sljedeće desetljeće flota zrakoplovne kompanije doseći broj od 296 zrakoplova.

flydubai je svoje putovanje obilježio mnogobrojnim prekretnicama koje predstavljaju listu ciljeva postavljenih za aviokompaniju:

  • Mreža koja se širi: Izgrađena je mreža s više od 90 destinacija u 47 zemalja diljem Afrike, Srednje Azije, Kavkaza, Srednje i Jugoistočne Europe, Arapske zemlje Perzijskog zaljeva i Bliskog istoka te Indijskog potkontinenta.
  • Pružanje usluga na nedovoljno pokrivenim tržištima: Pokrenuto je više od 71 nove linije koje prije nisu bile zračno povezane s Dubaijem ili nisu bile pokrivene uslugom UEA nacionalnog prijevoznika iz Dubaija.
  • Učinkovita jednostrana flota: Upravlja flotom od 67 zrakoplova, uključujući zrakoplove Boeing 737 MAX 8 i Next-Generation Boeing 737-800.
  • Narudžbe koje ruše rekorde: Predali su najveću narudžbu zrakoplova s jednim prolazom u regiji na Dubai Airshow izdanjima iz 2013. i 2017.
  • Jačanje povezanosti: Od početka poslovanja 2009. prevezeno više od 50 milijuna putnika

Foto © Zračna luka Dubrovnik & Flightradar24.com

 

Odgovori