Prva linija iz SAD-a dolazi u Hrvatsku!

American Airlines (AA/AAL), član globalnog udruženja zračnih prijevoznika OneWorld bit će prvi američki zračni prijevoznik, koji će otvoriti direktnu liniju iz SAD-a za Hrvatsku. Prva linija će povezati Dubrovnik i Philadelphiju. Linija će početi s prometom u ljetnom redu letenja 2019. godine i to od 7. lipnja do 27. rujna. Na ovoj novoj liniji najavljeno je 3 leta tjedno.

Zrakoplovi tipa Boeing 767-300ER će letjeti na ovoj liniji.  

American Airlines je najveći zračni prijevoznik u svijetu s 955 zrakoplova u floti. Zajedno sa svojim regionalnim partnerima leti prema oko 350 odredišta u više od 55 zemalja svijeta na 5 kontinenata. Dnevno ima oko 6.700 letova. Prošle godine zrakoplovima American Airlinesa i njegovih regionalnih partnera putovalo je nepunih 200 milijuna putnika. 

 U međuvremenu je došlo i priopćenje Zračne luke Dubrovnik koje prenosimo u cijelosti: 

Otvaranje nove zrakoplovne linije za ljeto 2019.

 

Ovom prigodom izražavamo zadovoljstvo objaviti da će Republika Hrvatska preko Zračne luke Dubrovnik nakon dugih 28 godina ponovno biti izravno povezana sa Sjedinjenim Američkim Državama, a zahvaljujući dugotrajnim pregovorima između Zračne luke Dubrovnik i American Airlines-a.

Dubrovnik i SAD će biti povezani od 7. lipnja 2019. do 27. rujna 2019., tri puta na tjedan s američkim gradom Philadelphiom, a prometovati će najveći svjetski zrakoplovni prijevoznik „American Airlines“.

 

Zrakoplovna kompanija American Airlines je članica svjetskog zrakoplovnog udruženja „Oneworld“ i trenutačno posjeduje 955 zrakoplova i zapošljava 122.000 zaposlenika. Dnevno obavi 6.700 letova prema 350 odredišta. Za Dubrovnik će letjeti tipom zrakoplova Boeing 767-300 s kapacitetom 28 visoko luksuznih sjedala u poslovnom razredu i 181 sjedalo u ekonomskom razredu, a tijekom cjelokupnog leta putnicima će biti dostupna Wi-Fi usluga.

 

Philadelphia, koja se nalazi u saveznoj državi Pennsylvaniji je najveće čvorište American Airlines-a na istočnoj obali i najvažnija transferna zračna luka za cijele Sjedinjenje Američke Države. U ime American Airlinesa potpredsjednik kompanije za planiranje letova gosp. Vasu Raja izjavio je sljedeće: “Philadelphia je najveće čvorište American Airlinesa na sjeveroistoku SAD-a i nudi povezivanje s ostatkom SAD-a, Kanade i Karibima. Najznačajnije destinacije su Los Angeles, Miami, Toronto, New Orleans i Bahami.“

Obzirom na sve veći broj dolazaka turista iz SAD-a na Dubrovačko područje, ovo smatramo golemim iskorakom za Dubrovnik i cijelu Republiku Hrvatsku. – stoji u priopćenju


Foto © Avioradar / AA

Odgovori