Prva dva Norwegian B737 MAX8 na putu doma

EI-FYA EI-FYB B737MAX in flight

Danas je Boeing obavio prve dvije isporuke novog B737 MAX za Norwegian Air Shuttle.

Avioni, dva Boeinga B737 MAX 8, predani su Norwegian Airu u Boeingovom centru za isporuku u Seattleu. Skandinavska zrakoplovna tvrtka bit će drugi prijevoznik u svijetu i prvi u Europi koji će B737 MAX uključiti u komercijalnu upotrebu. Prvi je 16. svibnja 2017. isporučen malezijskoj kompaniji Malindo Air.

Norwegian je osim ova dva danas preuzeta B737 MAX, Boeingu postavio čvrstu narudžbu za ukupno 110 zrakoplova ovog tipa.
Bjørn Kjos, glavni izvršni direktor Norwegiana, izjavio je u priopćenju: “Željno smo čekali isporuku naših Boeing 737 MAX i danas se veselimo jer se pridružuju našoj floti. Mi smo prva europska zrakoplovna kompanija koja operira ovim novim zrakoplovom, kao i prva svjetska zrakoplovna tvrtka koja će sa B737 MAX letjeti u Sjedinjenim Američkim Državama. Ovaj zrakoplov omogućuje nam otvaranje novih ruta i ponuda sa još pristupačnijim prekoocenaskim tarifama.”
Planovi Norwegiana u pokretanju prekoocenskih letova 

EI-FYA (LN: 6360) je prvi put poletio 26. travnja ,a EI-FYB (LN: 6372) 1.lipnja ove godine. Oba zrakoplova su u međuvremenu obavila dodatnih 7 testnih letova, a upravo lete prema Oslu, bazi Norwegian Air Shuttlea. 

Dva dodatna Norwegian B737 MAX, EI-FYC (LN: 6396) i EI-FYD (LN: 6408), trenutno se testiraju u letu i bit će isporučena u nadolazećim tjednima.

 

 

 Foto: Norwegian; Flightradar24 screenshot

Odgovori