Grad Dubrovnik u razgovorima sa Turkish Airlinesom

 

 

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić i pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Vlaho Margaretić sastali su se danas s Ahmetom Tutom, veleposlanikom Republike Turske u Republici Hrvatskoj i Uğurom Cantimurom, generalnim direktorom Turkish Airlinesa za Hrvatsku. Sastanku je nazočio i Frano Luetić, zamjenik direktora dubrovačke Zračne luke Dubrovnik.

Nastavno na uspostavljeno partnerstvo Grada Dubrovnika i općine Beyoğlu, glavna tema sastanka bila je uspostava bolje prometne povezanosti između Hrvatske i Turske, prema modelu koji može ostvariti Turkish Airlines. Ova zrakoplovna tvrtka trenutno povezuje Istanbul i Zagreb, a istražit će se mogućnost povezivanja Dubrovnika s Istanbulom. Postoji politička potpora i dobra volja s obje strane, istaknuto je na sastanku, kao i podrška predsjednika Vlade Republike Turske i Republike Hrvatske, te veleposlanstava obje zemlje. Razmotrila su se moguća rješenja, koja će u konačnici pridonijeti pozicioniranju destinacije Dubrovnika na dalekim tržištima na obostranu korist, usuglašeno je na sastanku.

Gradonačelnik Vlahušić istaknuo je kako je potencijalna suradnja važna kako za Grad Dubrovnik, tako i za Hrvatsku, poglavito u smislu razvoja turizma u zimskim mjesecima. Prezentirao je najvažnije sastavnice Projekta Zima, te je dogovoreno kako će se nastaviti daljnji razgovori u svrhu pronalaženja optimalnog modela suradnje.

 

 

Odgovori