Preventivno preusmjeravanje zrakoplova na letu OU652

Priopćenje Davora Janušića, glasnogovornika Croatia Airlinesa za Avioradar o današnjem preusmjeravanju zrakoplova

Tijekom današnjega (srijeda 17. svibnja 2017. godine) redovitog leta Croatia Airlinesa iz Zagreba u Split (broj leta OU652) s polijetanjem u 10 sati i 50 minuta, došlo je do indikacije tehničkog kvara na jednoj od električnih komponenti zrakoplova Dash 8-Q400. Odlučeno je da se zrakoplov preventivno preusmjeri natrag u Zagreb, gdje se nalazi tehničko središte Croatia Airlinesa, odnosno najveća baza rezervnih dijelova.

Zrakoplov Dash 8-Q400 na letu OU652 sigurno je i bez ikakvih poteškoća sletio u Zagreb u 11 sati i 30 minuta, a prije slijetanja kružio je iznad Zagreba zbog ograničenja u zračnom prostoru. Dakle, nije točno da je „zrakoplov jedva sletio“, te da je bilo „problema sa slijetanjem“. Napominjemo da je riječ o standardnoj sigurnosnoj proceduri te da su posade Croatia Airlinesa školovane i uvježbane za ovakve situacije, te da sigurnost letenja, odnosno putnika, ni u jednom trenutku nije bila ugrožena.

Svi putnici s leta OU652 preusmjereni su prvi sljedeći let za Split (broj leta OU7652) i na svoje su odredište stigli u 13 sati i 50 minuta, odnosno s oko 2 sata i 20 minuta kašnjenja u odnosu na planirani dolazak. Croatia Airlines ispričava se putnicima zbog poremećaja u planiranom putovanju. Stručnjaci tehničkih sektora Croatia Airlinesa obavljaju sigurnosni pregled zrakoplova Dash 8-Q400 i zrakoplov će uskoro biti vraćen u redoviti promet tvrtke.

Foto (iz arhive): Avioradar (ZAG) 

Odgovori