Pregled zanimljivih letova u Hrvatskoj proteklog tjedna

Novo na Avioradaru: svakog tjedna s nedjelje na ponedjeljak, donosit ćemo kratki pregled neredovitih kretanja zrakoplova u Hrvatskoj. Uglavnom se radi o neredovnim charter dolascima, trenažnim letovima ili prvim dolascima na novim ili sezonskim linijama. Prvi pregled se odnosi na protekli tjedan, od ponedjeljka 12. veljače do nedjelje 18. veljače 2018. godine.

U ovom razdoblju dominiraju neredoviti charter letovi zračnog prijevoznika Corendon Airlines Europe (XR/CXI) za Dubrovnik iz Osla, Billunda, Copenhagena i Stockholma od 12. veljače do 14. veljače. Na njima je letio jedini zrakoplov u floti Corendon Airlines Europe tipa Boeing 737-800 reg. oz. 9H-TJG. Ovaj je prijevoznik tvrtka kći turskog zračnog prijevoznika Corendon Airlines (XC/CAI), registriran na Malti za charter letove unutar Europske unije.

Njemački zračni prijevoznik TUIfly (X3/TUI) sa zrakoplovom tipa Boeing 737-800 reg. oz. D-ABBD došao je u wet-lease najmu na dvije linije Eurowingsa (EW/EWG) u ponedjeljak 12. veljače iz Kölna u Zagreb te u četvrtak 15. veljače iz Kölna u Rijeku.

Na zračnoj luci Rijeka u srijedu, 14. veljače, imao je trenažne letove zrakoplov tipa Airbus A320 reg. oz. D-AICK njemačkog zračnog prijevoznika Condor (DE/CFG). Doletio je dan ranije, 13. veljače, sa zračne luke u južnonjemačkom Ingolstadtu. Zračna luka Ingolstadt – Manching inače nema redovitih linija. 

Vueling (VY/VLG) se, nakon jednomjesečne zimske stanke, vratio na liniju Dubrovnik – Barcelona prvim dolaskom u četvrtak, 15. veljače, sa zrakoplovom tipa Airbus A320, reg. oz. EC-MAH. U nedjelju, 18. veljače, stigao je u Dubrovnik i izvanredni charter iz Helsinkija na kojemu je pod oznakom litvanskog zračnog prijevoznika Small Planet Airlines (P7/LLP) došao zrakoplov tipa Boeing 737-800 reg. oz. OM-GEX slovačkog zračnog prijevoznika Air Explore (ED/AXE).

Sektor tehničkih poslova Croatia Airlinesa u Zagrebu imao je u petak, 16. veljače, smjenu zrakoplova britanskog zračnog prijevoznika Thomas Cook Airlines (MT/TCX) na servisu. Nakon probnog leta koji se radi nakon D-checka, odletio je za Manchester zrakoplov tipa Airbus A321 reg. oz. G-TCDY, a istog je dana iza ponoći na servis došao drugi zrakoplov istog tipa reg. oz. G-TCDW. Istovremeno, u petak, 16. veljače, probni let nakon D-checka imao je i zrakoplov Croatia Airlinesa (OU/CTN) tipa Airbus A320, reg. oz. 9A-CTK, i od subote, 17. veljače, ponovno se uključio u redoviti promet.  

I na kraju, izvdajamo terentni zrakoplov tipa Boeing 747-400F reg. oz. N741CK američkog zračnog prijevoznika Kalitta Air (K4/CKS), koji je u ponedjeljak, 19. veljače, iza ponoći doletio u Rijeku sa zračne luke “J.F.Kennedy” u New Yorku. 

Foto: ZL Dubrovnik web-kamera, Flightradar24.com

Odgovori