Poljski LOT vraća se na linije prema Hrvatskoj

Poljski nacionalni zrakoplovni prijevoznik LOT Polish Airlines (LO/LOT), član globalne zrakoplove udruge Star Alliance, obnovit će redoviti međunarodni zračni prijevoz od 1. srpnja. Među prvim odredištima bit će i tri odredišta u Hrvatskoj: Dubrovnik, Split i Zadar. Zagreb i Rijeka nisu u ponudi u prvih 14 dana obnovljenog prometa. Pula nije bila u planu ove godine niti prije pandemije. Red letenja je aktualan samo od 1. do 15. srpnja.

Linija Varšava (zračna luka “Frederyk Chopin) – Dubrovnik bit će u prometu dva puta tjedno, srijedom i subotom, umjesto planiranih 6 puta tjedno (svaki dan osim utorka). Linija Varšava – Split će biti u prometu jednom tjedno, srijedom, umjesto dva puta tjedno. Letovi nedjeljom su ukinuti.  Linija Varšava – Zadar bit će u ponudi jednom tjedno, subotom, isto kao što je i bilo najavljeno prije pandemije. Na svim navedenim linijama su najavljeni zrakoplovi Boeing 737-800.

Najznačanija vijest je da će nova linija Budimpešta – Dubrovnik, najavljena prvi put za ovu godinu, ipak krenuti s prometom. Letovi će biti  jednom tjedno, subotom, umjesto nedjelje koja je bila najavljena. Na ovoj liniji će letjeti manji zrakoplovi Embraer ERJ-195.

 

 

Odgovori