Poljski LOT najavio povratak u Rijeku

Poljski nacionalni zrakoplovni prijevoznik LOT Polish Airlines (LO/LOT), član globalnog udruženja zrakoplovnih prijevoznika Star Alliance, planira obnoviti promet za Rijeku. Linija Varšava (zračna luka “Frederyk Chopin”) – Rijeka u ponudi je od 19. lipnja, jednom tjedno, subotom, sa zrakoplovom Embraer ERJ-195 (na slici). Ova linija počela je s prometom tek prošle godine usprkos pandemiji i bila je u prometu jednom tjedno, nedjeljom. 

Pored toga, LOT je pustio u prodaju i liniju Poznanj – Dubrovnik jednom tjedno, četvrtkom, od 3. lipnja. I ova linija je počela s prometom prošle godine usprkos pandemiji. Na njoj su prošle godine letjetli zrakoplovi Embraer ERJ-195, ali ove godine najavljeni su veći zrakoplovi Boeing 737-800. Prije pandemije na ovoj su liniji letjeli naizmjenično češki Smartwings (QS/TVS) i poljski Enter Air (E4/ENT), ali nijedan od ova dva prijevoznika ne nudi letove na toj liniji za ovu godinu. 

LOT je već obnovio promet iz Varšave za Zagreb, Dubrovnik i Split, a pored toga najavljeni su letovi za Zadar od lipnja i nekoliko drugih linija iz manjih poljskih mjesta za Dubrovnik i Zadar. 

Odgovori