Počinje nova sezona letenja na zračnoj luci Zadar

Ljetni red letenja na zračnoj luci Zadar stupio je na snagu u nedjelju, 31. ožujka, letom Laudamotiona iz Stuttgarta. Laudamotion će na liniji Zadar – Stuttgart letjeti 3 puta tjedno, do 24.10.2019. U novu sezonu letenja zračna luka Zadar ulazi sa 4 nova zrakoplovna prijevoznika i 15 novih linija uz brojne charter prijevoznike. Planira znatno povećanje prometa na iznad 700.000 putnika ili više od 15 posto u odnosu na lani.

Od postojećih zrakoplovnih prijevoznika samo je najveći operater Ryanair najavio čak 8 novih linija: Hamburg, Köln, Prag, Nürnberg, Milan Bergamo, Poznan, Krakow i Eindhoven. EasyJet je također najavio novu liniju za London Gatwick, a Condor za Hannover.

Od novih prijevoznika, ugovoren je dolazak 4 novih. Javnosti je već poznato da će od 21. lipnja do 15. rujna, dva puta tjedno, petkom i nedjeljom, Air Serbia letjeti za Beograd. Uz već spomenuti Laudamotion s linijom za Stuttgart tri puta tjedno, također je važno napomenuti i novu liniju Iberije Express za Madrid, a tu je i Transavia s linijom za Rotterdam.

Foto © Zračna luka Zadar

Pročitajte još:

Odgovori