Počeo je ljetni red letenja 2022

S pomicanjem kazaljki na satu, već se tradicijski mijenjaju i redovi letenja pa je tako u nedjelju, 27. ožujka, počeo i ljetni red letenja. Usporedo s tim, na većini hrvatskih zračnih luka počeo je promet na brojnim sezonskim linijama.  

U Zagrebu promet na sezonskoj liniji iz Madrida obnovio je španjolski nacionalni zrakoplovni prijevoznik Iberia (IB/IBE). Portugalski nacionalni zrakoplovni prijevoznik TAP Portugal (TP/TAP) obnovio je promet na liniji iz Lisabona. Irski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Ryanair (FR/RYR) počeo je s prometom na dvije nove linije iz Zagreba, za Bratislavu i Brindisi. 

U Dubrovniku prvi dolazak u jutarnjim satima imao je Ryanair (FR/RYR) na obnovljenoj sezonskoj liniji iz Beča, a kasnije tijekom dana, počeo je i promet na sezonskoj liniji iz Dublina. Uslijedio je dolazak britanskog niskotarifnig zrakoplovnog prijevoznika EasyJeta (U2/EZY) koji je obnovio promet na sezonskom linijama iz Londona (zračna luka “Gatwick”), Amsterdama i Bristola. Britanski nacionalni zrakoplovni prijevoznik British Airways (BA/BAW) obnovio je promet na sezonskoj liniji iz Londona (zračna luka “Heathrow”), a Austrijski nacionalni prijevoznik Austrian Airlines (OS/AUA) obnovio je promet na sezonskoj liniji iz Beča.  Nizozemski nacionalni prijevoznik KLM Royal Dutch Airlines (KL/KLM) obnovio je sezonsku liniju iz Amsterdama, a španjolski zrakoplovni prijevoznici Iberia (IB/IBE) i Vueling (VY/VLG) obnovili su sezonski promet na linijama iz Madrida i Barcelone. Predvečer je promet na sezonskoj liniji iz Varšave obnovio promet i poljski nacionalni prijevoznik LOT Polish Airlines (LO/LOT).

Split je prvi dan ljetnog reda letenja bio najviše u narančastim bojama britanskog EasyJeta (U2/EZY). Obnovio je promet za Split na linijama iz Ženeve, Basela, Londona (zračna luka “Gatwick”), Bristola, Glasgowa i Berlina. Isto kao i u Dubrovniku, KLM Royal Dutch Airlines (KL/KLM) obnovio je promet na sezonskoj liniji iz Amsterdama, te Austrian Airlines (OS/AUA) iz Beča. U večernjim je satima irski Ryanair (FR/RYR) obnovio promet na jedinoj sezonskoj liniji za Split iz Dubrlina.

U Zadru je počeo s prometom na sezonskim linijama samo irski Ryanair (FR/RYR), ali radi se o čak o 8 linija i to iz Düsseldorfa (zračna luka “Niederrhein – Weeze”), Edinburgha, Marseillea, Beča, Eindhovena, Stockholma (zračna luka “Arlanda”), Budimpešte i Dublina. U Zadru je baziran i prvi zrakoplov Ryanaira ove godine i to Airbus A320 s registarskom oznakom 9H-LOZ (na fotografiji).

I u Rijeci počeo je promet samo na sezonskim linijama Ryanaira (FR/RYR) i to iz Brisela (zračna luka “Charleroi”), Londona (zračna luka “Stansted”) te Stockholma (zračna luka “Arlanda”).

U Puli je počeo promet samo na jednoj sezonskoj liniji i to je bio Ryanair (FR/RYR) iz Londona (zračna luka “Stansted”)

 

 

Odgovori