Philippine Airlines odabrao A350-1000 za longhaul flotu

 

Philippine Airlines je s Airbusom potpisao memorandum o razumijevanju za kupnju devet zrakoplova Airbus A350-1000. S tim će zrakoplovom Philippine Airlines pokrenuti projekt ultra longhaul letova iz Manile prema Sjevernoj Americi, što uključuje i istočnu obalu Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

Novi zrakoplovi će se pridružiti floti od dva zrakoplova A350-900 Philippine Airlinesa koji sad povezuju Filipine i Sjevernu Ameriku, Aziju i Australiju. Zrakoplovi A350-1000 će biti konfigurirani u tri razreda: poslovni, premium ekonomski i ekonomski.

Kapetan Stanley K. Ng., izvršni direktor Philippine Airlinesa, rekao je: „Dolet A350-1000 omogućit će Philippine Airlinesu letenje bez stajanja na transpacifičkim i transpolarnim rutama tijekom cijele godine u svim smjerovima. To će uključivati i neke od najdužih komercijalnih letova na svijetu, poput povezivanja Filipina i New Yorka i Toronta. S povećanjem flote Airbusa A350, Philippine Airlines će opet imati mogućnost povezivanja Filipina i Europe.”

Odgovori