Ove godine na Zračnoj luci Dubrovnik +16% putnika

Iako sezona na Zračnoj luci Dubrovnik još nije gotova, jer određenje produžene linije od ljetnog reda letenja još dolaze, broj putnika u prvih 10 mjeseci ove godine povećan je za preko 16% u odnosu na prošlu godinu. Konstantni dvoznamenkasti rast je od travnja do rujna ove godine. Listopad ove godine bio je bolji za 6,7% u odnosu na listopad prošle godine. Dvomilijunti putnik dočekan je na kraju rujna. 

Zračna luka Dubrovnik dočekala svog dvomilijuntog putnika

Do kraja godine se zasigurno može očekivati još dodatni rast broja putnika. U zimskom redu letenja koji je počeo od 29. listopada nove su linije španjolskog zrakoplovog prijevoznika Vuelinga (VY/VLG) iz Barcelone i Rima za Dubrovnik, a Turkish Airlines (TK/THY) pojačao je svoj broj letova na liniji Istanbul – Dubrovnik, pa će imati 4 leta tjedno umjesto 3 leta tjedno prošle zime. 

Kompletan zimski red letenja u PDFu je na ovom linku

Prema riječima zamjenika direktora Frana Luetića za Avioradar plan za slijedeću godinu će biti +5% u odnosu na godinu. U međuvremenu radovi na air-side-u su već zapoćeli i trebali bi u prvoj fazi biti okončani do sredine ožujka. Više o tome u starijem članku na Avioradaru:

Nakon potpisanog ugovora, započeti radovi na ZL Dubrovnik

Foto: Avioradar J.K. (DBV/07.2017)

Odgovori