OU450/CTN5NL iz ZAG za AMS preusmjeren na Frankfurt

Zrakoplov Airbus A320-214 reg.9A-CTJ (na slici), tvrtke Croatia Airlines na letu OU450/CTN5NL iz Zagreba (ZAG/LDZA) za Amsterdam (AMS/EHAM) preusmjeren je zbog indikacije dima u stražnjem toaletu na zračnu luku Frankfurt (FRA/EDDF).

– Tijekom današnjega redovitog leta Croatia Airlinesa iz Zagreba u Amsterdam (OU450), došlo je do indikacije dima u stražnjem toaletu zrakoplova Airbus 320. Kapetan je odlučio zrakoplov preventivno preusmjeriti u najbližu zračnu luku, a to je u tom trenutku bila ZL Frankfurt. Zrakoplov Airbus s 96 putnika sigurno je sletio u ZL Frankfurt. Dakle, riječ je o sigurnosnoj proceduri koja se primjenjuje čak i u situacijama koje bi potencijalno mogle utjecati na sigurnost letenja, odnosno putnika i posade.

Prigodom ovakvih događaja i zračne luke pokreću svoje sigurnosne procedure te su zbog toga djelatnici vatrogasne postrojbe frankfurtskog aerodroma došli u zrakoplov i pregledali toalet. Utvrđeno je da nije bilo nikakvog dima, odnosno da je bila riječ o pogrešnoj indikaciji tehničkog kvara.

Obavljen je i detaljan tehnički pregled zrakoplova, a nakon toga je Airbus 320 ponovno uključen u redoviti promet tvrtke u 12 sati i 15 minuta na liniji Frankfurt – Amsterdam. Putnici su na svoje odredište stigli u 13 sati i 20 minuta.

Croatia Airlines ispričava se putnicima na letu Zagreb – Amsterdam, kao i na povratnom letu Amsterdam – Zagreb zbog poremećaja u planiranom putovanju – stoji u priopćenju koje potpisuje g. Davor Janušić. 

Foto: Avioradar / Flightradar24 screenshot

Odgovori