OU4456 – preusmjeravanje na MUC

 

Vezano za jučerašnje preusmjeravanje zrakoplova Croatia Airlinesa (OU4456) na MUC, kompanija je izdala priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

Tijekom jučerašnjega redovitog međunarodnog leta Croatia Airlinesa iz Zagreba u Bruxelles (broj leta OU4456)  došlo je do tehničkog kvara na jednom od hidrauličnih sustava zrakoplova Dash 8-Q400. U skladu s kompanijskim sigurnosnim procedurama za takve slučajeve kao i preporukama proizvođača zrakoplova, zrakoplov je preventivno preusmjeren u najbližu zračnu luku, a to je u tom trenutku bila ZL München.  

Dakle, nije riječ o prisilnom slijetanju nego o uobičajenoj sigurnosnoj proceduri, koja se primjenjuje upravo zbog toga da bi se sigurnost letenja i putnika održala na najvišoj mogućoj razini. Pritom naglašavamo da su posade zrakoplova školovane i uvježbane za takve situacije. U skladu s navedenim, činjenica je da sigurnost putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena.

Putnici s leta OU4456, njih 62, preusmjereni su na let partnerske kompanije Croatia Airlinesa i već su sinoć stigli do Bruxellesa.

Tehnički stručnjaci Croatia Airlinesa obavljaju servis zrakoplova Dash 8-Q400 u ZL München, a očekuje se da će zrakoplov tijekom poslijepodneva ponovno biti uključen u redoviti promet tvrtke u telefonskom razgovoru rekao nam je g.Davor Janušić iz odnosa s javnošću.

Foto: Ilustracija/ Arhiva Avioradar

Odgovori