Osječka tvrtka nabavlja Air Tractor

Osječka tvrtka Air Tractor d.o.o. u vlasništvu obitelji Vlašić, provela je nabavu zrakoplova Air Tractor AT504 te će time postati prvi civilni operator zrakoplova tog tipa u regiji. U razgovoru za AvioRadar, Zrinka Vlašić je potvrdila kako zrakoplov dolazi u Osijek u kolovozu ove godine te kako mu je primarna namjena tretiranje komaraca, šuma i obuka pilota.

“Nabavili smo jedan zrakoplov modela AT504 serijski broj 004, koji je proizveden 2010. te ima akumuliranih svega 2.600 h TT (total time). Trenutačna registarska oznaka zrakoplova je C-GMTG. Osnovna mu je namjena tretiranje komaraca, šuma te obuka pilota za navedeni tip zrakoplova,” kazala je gospođa Vlašić.

Ipak, tvrtka ne isključuje korištenje zrakoplova i u druge svrhe, kao i u svrhu gašenja požara: “Ukoliko se u budućnosti ukaže prilika, utoliko bismo ga možda koristili i u svrhu gašenja požara,” potvrdili su iz Air Tractora.

Nabava zrakoplova pokrenuta je u studenome 2023., kad je tvrtka posjetila SAD i pregledala predmetni zrakoplov. Ipak je s vremenom zanimanje prešlo na drugog dobavljača, s obzirom na to da dobavljač iz SAD-a nije ispunio postavljene zahtjeve. Naposljetku je odabran zrakoplov iz Kanade na kojem je obavljena i obuka osoblja početkom ove godine. Radi se o tipu zrakoplova koji je dvosjed (side-by-side), s čime su ispunjeni i zahtjevi za školovanjem letačkog osoblja.

U razgovoru za AvioRadar, gospođa Vlašić je prokomentirala odabir konkretnog tipa zrakoplova: “Ovaj tip je uzet iz više razloga. Prvi razloga je što žurno trebamo zamjenu za Antonova-2 za kojeg smatramo kako ga je vrijeme pregazilo te je nabavka dijelova za njega postala veliki problem. Drugi razlog je što je Air Tractor najuspješniji proizvod na cijelom svijetu za namjene za koje mi trebamo zrakoplov. Tražili smo pouzdan motor, veliku nosivost te dobru podršku proizvođača. Sve smo to pronašli u Air Tractoru.”

Nadalje, iz Air Tractora navode kako je obuka pilota bila podosta zahtjevna: “Ovdje prvenstveno moramo zahvaliti Slovenskoj agenciji za civilno zrakoplovstvo čije dozvole posjeduju sva tri pilota koja će letjeti na ovom tipu zrakoplova u našoj tvrtki. Naime, jedina tvrtka za obuku pilota u EASA-i je Titan pilot school koja obavlja obuku na tipu AT802 koji je iz pilotske perspektive dosta drukčiji od AT504 kojeg smo mi nabavili. Pa smo tako uz pomoć već ranije spomenute SiCAA-e obuku odradili u Kanadi te ovlaštenje upisali u naše EASA dozvole. Sam postupak školovanje je trajao dva tjedna te je bio dosta zahtjevan. S tehničke strane smo bili pokriveni, s obzirom na to da su naši tehničari već ranije imali ovlaštenja.”

Odgovori