Osijek i München bit će povezani tijekom cijele godine

Croatia Airlines i Zračna luka Osijek nastavljaju suradnju na razvoju međunarodne linije Osijek – München te je dogovoreno da ova linija postane cjelogodišnja, čime će se putnicima iz Osječko-baranjske županije osigurati izravna povezanost s Europom tijekom cijele godine.

Podsjetimo, izravni letovi Osijek – München uvedeni su na inicijativu Osječko – baranjske županije, Grada Osijeka, Turističke zajednice Osječko – baranjske županije, TZ grada Osijeka i Zračne luke Osijek, nakon čega su Croatia Airlines i Zračna luka Osijek potpisali sporazum o poslovnoj suradnji na temelju kojeg je nacionalni prijevoznik u zimskom razdoblju (od 15. studenoga 2021. do 14. siječnja 2022.), prvi put u povijesti tvrtke, uveo izravne međunarodne letove Osijek – München te tako omogućio povezivanje istoka Hrvatske s Europom i zračnom linijom.

Zahvaljujući izvrsnoj suradnji svih sudionika u ovom projektu, ostvarenim rezultatima te kvalitetnoj tržišnoj potražnji za letovima, otvoren je prostor za daljnje unapređenje linije koja će od 2. svibnja ove godine, kao redovita cjelogodišnja linija, putnicima i nadalje biti na raspolaganju svakog ponedjeljka i petka.

Nastavkom suradnje na liniji Osijek – München osigurani su dodatni uvjeti za još jednostavnije i brže putovanje stanovnika i gospodarstvenika Osječko – baranjske županije kao i ostalih putnika, što istodobno stvara uvjete za unapređenje hrvatskoga gospodarstva i turizma.

  • Od izuzetne suradnje u zimskom razdoblju s našim partnerima Osječko – baranjskom županijom, Gradom Osijekom, Turističkom zajednicom Osječko – baranjske županije, TZ grada Osijeka i Zračnom lukom Osijek, došli smo do nove i izuzetno kvalitetne cjelogodišnje linije kojom ćemo, korištenjem sinergijskih efekata, osigurati izravnu zračnu vezu s njemačkim tržištem tijekom cijele godine, odnosno letove u važno europsko prometno čvorište preko kojeg putnici mogu putovati diljem svijeta. Raduje me što ćemo i na istoku Lijepe naše pridonositi razvoju turističkih i gospodarskih potencijala Osječko-baranjske županije i grada Osijeka, a istodobno i osnažiti poslovanje Zračne luke Osijek, čineći je još važnijom prometnom točkom, u svakom trenutku svjesni važnosti naše uloge nacionalnog avioprijevoznika u prometnoj infrastrukturi Republike Hrvatske – istaknuo je Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.
  • Kad prva poslovna suradnja i prva odabrana linija Zračne luke Osijek iz „probne“ postane cjelogodišnja, znak je da smo na pravom putu, i vezano za repozicioniranje zračne luke, ali i razvoja naše destinacije. Zato još jednom zahvaljujem na suradnji svima, od ministra Olega Butkovića, župana Ivana Anušića, gradonačelnika Ivana Radića i predsjednika Uprave Croatia Airlinesa Jasmina Bajića, a posebno zahvaljujem svim medijima koji nas podržavaju u promoviranju ove važne linije koja postaje tradicionalna veza ne samo s Njemačkom, nego i s cijelom Europom – naglasio je Ivan Kos direktor Zračne luke Osijek.
  • Nastavak suradnje s Croatia Airlinesom i uspostavljanje cjelogodišnje avionske linije iz Osijeka jedan je od prvih koraka prema revitalizaciji naše zračne luke i osnaživanju njenih kapaciteta. U suradnji s resornim ministarstvom, u pripremi je projekt koji uključuje proširenje i modernizaciju infrastrukture i svih pratećih sadržaja zgrade putničkog terminala, a u pripremi je i projektna dokumentacija za proširenje zračne luke Osijek kako bi u budućnosti bila spremna za prihvat zrakoplova veće kategorije. Osječko-baranjska županija posljednjih godina bilježi pozitivne gospodarske pokazatelje kao i razvoj kontinentalnog turizma te će nam ova cjelogodišnja, ali i nove linije koje su u planu, zasigurno doprinijeti još snažnijem gospodarskom razvoju – istaknuo je Ivan Anušić, župan Osječko – baranjske županije.
  • Ova je linija povezala Osijek s važnim europskim prometnim čvorištem, a time i s cijelim svijetom i velika je stvar što linija postaje cjelogodišnja. Taj kontinuitet zasigurno će pridonijeti razvoju gospodarstva, osobito u osječkoj Industrijskoj zoni Nemetin. Upravo blizina zračne luke jedan je od razloga zbog kojega je investitorima Osijek privlačan grad. Osijek nije sezonski grad, Osijek živi cijelu godinu, i ova linija to i potvrđuje i osnažuje – rekao je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Odgovori