oneworld, SkyTeam i Star Alliance udružili se kako bi putnicima osigurali putovanje s povjerenjem

Tri svjetska zrakoplovna saveza koja zajedno obuhvaćaju više od 50% svjetskog zračnog prometa, okupila su se kako bi naglasila mjere koje zrakoplovni prijevoznici donose radi osiguranja dobrobiti putnika prilikom putovanja. Dear Travellers, film triju zrakoplovnih saveza, pruža uvid u ono što putnici mogu očekivati tijekom putovanja u narednim mjesecima u kojima će se ograničenja u putovanjima polako ukidati, a svijet se ponovno počne pomalo otvarati.

Kad putnici budu spremni putovati zrakoplovom, moći će letjeti s povjerenjem, sigurni da zračni prijevoznici i zračne luke diljem svijeta provode pojačane higijenske mjere i standarde osobne sigurnosti kako bi ublažili opasnosti za zdravlje. 

Izvršni direktor oneworld-a Rob Gurney izjavio je: “Sigurnost je oduvijek bila u središtu poslovanja naših članica, a tako će biti i dalje. Uz dodatne mjere zaštite i osobne zaštite koje provode naše članice i koje se provode u cijelom sektoru zrakoplovstva, putnici mogu krenuti na putovanje s povjerenjem.”

Mjere koje će putnici iskusiti tijekom putovanja od prijave za let do dolaska u željeno odredište obuhvaćaju sljedeće:

  • obveza ili preporuka za putnike i zrakoplovno osoblje vezana uz nošenje maski za lice u zračnim lukama i u zrakoplovima, u skladu s primjenjivim smjernicama za zaštitu javnog zdravlja;
  • sigurno okruženje u zračnim lukama uz fizički razmak u svim nužnim područjima;
  • pojačane higijenske mjere s naglaskom na područja koja se često dodiruju rukama u kabinama zrakoplova i u zračnim lukama.

Kristin Colvile, izvršna direktorica SkyTeama, izjavila je: Sigurnost i dobrobit putnika i zaposlenika oduvijek su nam bili prioritet. Svjedočili smo nevjerojatnoj razini suradnje u cijeloj zrakoplovnoj zajednici koja želi provesti mjere osobne i zdravstvene zaštite na više razina. Putnici mogu biti sigurni da se tijekom putovanja provode različite mjere kako bi se pojačala njihova osobna sigurnost u zračnim lukama i tijekom leta.

Svaki od tri globalna saveza nedavno je najavio inicijative za višestruki pristup sigurnome poslovanju, inicjative koje će zadovoljiti ili nadmašiti stroge mjere koje preporučuju zdravstveni stručnjaci, regulatorne institucije i vodeća tijela u zrakoplovnoj industriji. 

-Sa zadovoljstvom smo surađivali s brojnim dionicima u zrakoplovnome sektoru kako bismo jasno i jedinstveno umirili putnike u vezi s higijenom i zdravstvenom zaštitom tijekom putovanja zrakoplovom i dali im do znanja da nam je to u središtu interesa – naglasio je Jeffrey Goh, izvršni direktor Star Alliancea i dodao: Suočavamo se s najvećim izazovom u povijesti naše industrije, no predani smo nadvladavanju toga izazova kroz mjere koje će vratiti povjerenje u zrakoplovna putovanja kako bismo ponovno povezivali ljude i kulture diljem svijeta.

 

Odgovori